Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos oltásnak lehet...

15 hónapos oltásnak lehet ilyen (valószínűleg afta) következménye?

Figyelt kérdés

10 napja kapta, tegnap belázasodott délutánra (38), és észrevettem a nyelve hegyén egy kis fehét hólyagot, körülötte piros volt. Először úgy gondoltam, csak elharaphatta a nyelvét, meg estére már alig látszott, de mára nagyobb lett. Csakhogy pénteken már senkit nem értem el, jobb híján gyógyszertárban mutattam meg, azt mondták, afta, és bórax-glicerines oldatot adtak. Az oltástól legyengülhetett az immunrendszere, azért jött ki? Vagy fordítva? Az aftától (ha az) lázasodhatott be? Kenegetni nem engedte, a cumijára tettem. Tehetek még valamit a hétvégén? Szerencsére evett rendesen, bár biztosan zavarja, sokszor piszkálta az ujjával.

Igazából attól félek, esetleg nem herpesz-e... Nem tudom, az lehet-e a nyelvén.

2010. jún. 18. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:
15hónapos oltástól nem igazán lehet, attól inkább nátha szerű tünetek, kicsi láz, pöttyök a testen. Inkább az lehet hogy legyengült az immunrendszere és attól jött ki, de fogzás alatt is elfordulhat. Barátnőmék fiának tele van az egész szája ilyenekkel, azt mondták nekik hogy herpesz vírus, kapott gyógyszert,ecsetelőt, és szednek homeós szert is. Mindenképpen vidd el orvoshoz, ha rendes a dokitok akkor megnézi hétvégén is, vagy vidd el az ügyeletre. Ne várj hétfőig!!!
2010. jún. 19. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Érdekes, az oltást követő 10. napon a babámnak is kipattant a kis szája, olyan volt mint a herpesz. Szerintem a legyengült immunrendszer miatt lehetett, 3 nap után magától elmúlt.
2010. jún. 19. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Járvány van most, ami ilyen aftás szerű kiütést okoz a torokban és a szájban is. Herpangina a neve . magas lázzal jár és nem kell rá semmi csak lázcsillapítás, 4-5 nap alatt megszűnik magától. Ilyesztő lehet mert nem eszik, meg nem iszik a gyerek, mert fáj neki.
2010. jún. 20. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:
nekünk áprilisban volt ilyen betegségünk (stomatitis aphtosa). konkrétan tele lett a szája, a torka, majd ráment a fülére is. három nap alatt legyengült és kiszáradással vittem a kórházba. a végén már nem evett, nem ivott. a 3nap alatt 3orvos látta... egyik sem tudott segíteni, és szintén azt a boraxos készítményt kaptuk. semmit sem használt. iszonyú volt. ezt baktérium okozza és bárhol beszedheti, az udvaron, az utcán, a boltban stb... ha komolyabbra fordulna, azonnal vidd el dokihoz újra. bekenték a kórházban azzal a lila löttyel, és az hozta rendbe.
2010. jún. 22. 20:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki, talán túl van rajta, már majdnem elmúlt a hólyag. Remélem ennyi volt, többet nem látok a szájában. Dokival beszéltem, azt mondta, a bóraxos cucc jó rá, ha nem újul ki, ne foglalkozzak vele.

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 22. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!