Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fő vércsoportbeli ősszeférhete...

Fő vércsoportbeli ősszeférhetetlenség miatt sárga baba?

Figyelt kérdés
Az én lányom emiatt vérátömlesztést kapott és kíváncsi lennék, hogy a második babánál mi vár ránk.
2010. jún. 18. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
nem ilyenkor kéne anti D injekciót kapnod? Én azt kaptam anno
2010. jún. 18. 22:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen,pont emiatt kaptam én is meg az anti szurit!Szerintem te is kaptál az előző szülésnél.
2010. jún. 19. 21:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Én nem kaptam, mert nem az rh faktorral volt az összeférhetetlenség, hanem a főcsoporttal.

Az ellenanyagszűrés most is negatív.

Sajnos csak szülés után fog kiderülni egy vércsoport meghatározás után, hogy mire számíthatunk:( Ha az én vércsoportomat örökli akkor semmi baj, ha apáét akkor megint kezdődik az eséz hercehurca.

2010. jún. 21. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha nincs összeférhetetlenség, akkor is besárgulnak a babák, bár összeférhetetlenség esetén valóban gyakoribb, és erősebb. Nekem mind a két gyerekemnél rh összeférhetetlenség volt, be is sárgultak. A lányom jó evő volt 3 nap alatt kiment belőle, a fiamnál 3 hétig tartott. Mi is voltunk kórházban, de vérvétel alapján nem avatkoztak be, csak cumisüvegből kellett etetnem, mert nem tudott szopni, azonnal elaludt.

Fővércsoport összeférhetetlenség? Erről még nem is hallottam.

2010. jún. 23. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk azt mondták az orvosok, hogy emiatt sárgult be a baba, az én vércsoportom 0+, a fiamé A+. Állítólag ezek között van összeférhetetlenség, ha az anya a nullás. De nem kapott vérátomlesztést, csak fényterápiát 3 napig. Előtte én sem hallottam, hogy lenne főcsoport összeférhetetlenség is.
2010. jún. 23. 14:33
 6/11 anonim ***** válasza:
22 éve unokatestvérem is vérátömlesztést kapott, 21 éve az öccse is, a nagybátyám felesége nem kapott anti-D oltást.
2010. jún. 23. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekemnél kaptam a 72 órán belüli oltást Rh-különbözőség miatt. Én vércsoportom AB-, lányomé B+, fiamé AB+. Ezek az esetek nem számítottak fő vércsoportbeli összeférhetetlenségnek. Valóban van olyan, amiről írsz, a 0-ás vércsoportosokat érinti. Sajnos előfordulhat mégegyszer az eset, de azt csak a szülés után tudják megítélni, hogy kell-e vérátömlesztés.
2010. jún. 23. 15:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezt nem egészen értem... Fő vércsoportbeli összeférhetetlenség? Én 0- vagyok, párom A+ megszültem az első babánkat aki A+. Nem sárgult és nem volt gond. Megkaptam az Anti D-t. Következő babánál számíthatok vérátömlesztésre meg ilyenek? Komolyan mondom halálra vagyok rémülve...
2010. jún. 24. 10:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Én sem hallottam még erről, de tényleg van ilyen. ha az anya O-s, az apa meg AB-s. A gyermek vagy A vagy B lesz.

Ilyenkor az anya ellenanyagot termel a gyerek ellen, ami valahogy szülés után jut be a kicsibe és az ellenanyagok lekötik annak a vörösvértestjeit, tehát azok elpusztulnak.

Ilyenkor kékfény vagy vérátömlesztés a megoldás.

2010. jún. 24. 12:25
 10/11 anonim ***** válasza:

12.25-s vagyok újra.

Kedves kérdező, olvasgattam egy kicsit, és találtam hasonló történeteket. Ott az volt, hogy az illető nő első babáját elég volt fénykezelni, de a második babánál sokkal több ellenanyagot termelt és emiatt kellett vérátömlesztés a picinek.

2010. jún. 24. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!