Eretlenseg, "fius dolog" vagy aggodjak? 22 honapos alap dolgokat ert. Bovebben lent.
Nálunk a vedono mindig azt mondja, h nem baj ha nem beszél de ugye érti amit mondok neki?
Az, h úgy látod nem érti, aggodalomra ad okot...de inkább vidd el szakemberhez, ő tud segíteni ebben
1. vagyok. A bili korai, azt hagyd is, nincs 2 éves még. A lányom tök egészséges, most lett szobatiszta kicsivel 3 éves kora előtt, előtte nem érdekelte, nem akart ráülni. Evés... az se érdekli, csak amennyit muszáj, néha vannak jobb időszakai. Ennek köszönhetően pl. ő is sokáig nem evett kanállal, villával, mikor sokan a korosztályából már igen.
Ami aggasztó nálatok, hogy nem hallgat a nevére, és úgy érzed, nem érti, amit akarsz tőle. Korai fejlesztőbe vinném, mérjék fel, onnan eligazítanak majd.
Hogy nem hallgat a nevére, az szerintem nem baj, illetve gondolom azt jelenti, hogy épp mással foglalkozik, és ne szólongasd. :) Az baj lenne, ha nem tudná, hogy az az ő neve.
Az enyémet se nagyon köti le semmi, mert szerintem unja őket, csak az új dolgok érdeklik. 16 hónapos amúgy. Viszont ha azt mondom, hogy hozza a labdát, akkor biztos, hogy érti mit mondok, és ha épp van kedve, akkor hozza is. Mutogatni sokat mutogat, és keresi is, ha kérdezem hol van ez meg az?
Szóval azt lenne fontos tudni, hogy tényleg érti-e a dolgokat, vagy nem. Az enyémen tisztán lehet látni, hogy érti-e amit mondok.
Nem hiszem hogy “fiús dolog”. Nem is értem ez honnan jön. Pl az én fiam meg a húgom kislánya mintha egymásról lennének mintázva csak a másik nemben.
Azt írod régen csinált dolgokat, amiket most nem. Nem lehet, hogy csak nem érdeklik azok már. A világ, a levelek, kavicsok, fű,fa, bokor izgalmasabb. Nem ér rá labdát keresni.
A mutogatást nem tudom, egy éves státuszon a védőnőnek mondani kellett vmit rá.
Az én kilenc hósom megkeresi a labdát, a cicát, apát. Lecsukja a villanyt, ad puszit ha kérem. De ha vmi izgisebb dolog van, akkor a fejem tetején is állhatok.
22 hónaposan már jócskán ott az akarat, önállósodás. Csak azért nem hagy félbe vmit mert vki más úgy akarja.
Mindezzel ellentétben én hiszem, hogy egy anyánál jobban senki nem ismeri a gyerekét és ha úgy érzed vmi nem stimmel, ne hagyd lerázni magad, vidd el ahová csak szükséges.
Hat van olyan, hogy szelektív hallás nagyon is, főleg ebben a korban de azt azért észre lehet venni, h tényleg nem érti a gyerek vagy csak tojik rad. Én legalábbis meg tudtam különböztetni. Meg sosem hallgat a nevére? Mert azért az árulkodó. Néha csak oda kellene néznie, nem lehet mindig valami érdekesebb. A mutogatás teljesen kimaradt? Hogyan erteti meg magát?
A bili szerintem is nagyon korai, felesleges raultetni ha még nem tudja tudatosan irányítani a dolgokat. Lehet, h a lányodnak ment de ő egy másik kisgyerek. Meg kell érnie ra az idegrenszerének és hat ha még más alapvető dolgok sem mennek addig a szobatisztasag kb századrendű. A kajalas nem érdekli, hat az enyémet se pedig 3 éves. Azt hajlandó kikanalazni amit szeret, pl puding.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!