Mennyit iszik nagyjából a 16 hónapos gyermeketek?
5 napja 2 litert, 2,1 litert iszik naponta. Elvittük a gyerekorvoshoz, szerinte biztosan diabetes insipidusa van! (1 pisi alapján, 5 perc alatt állapította meg)
Berohantunk a kórházba a beutalójával, az ottani doki azt mondta, akár lehet egy rossz szokás, vagy a fogzás miatt. Minden eredménye tökéletes lett a vérvétel alapján.
A vizsgálatot még nem végezték el, mert az kórházban fekvéses, nem 1 napos történet.
Jó lenne ha meg tudnátok nyugtatni, hogy másnak is megiszik ennyit (nyár van, fogzik, stb.)!
Nyár van meleg ilyenkor fiam is ennyit iszik 2 évesen.
Gyerekorvos szinte azonnal mondogatta ez cukorbetegség jele, készüljünk az inzulinra. Ott szerintem 2 szívrohamom biztos volt. Magánúton elvittük diabetológushoz aki elmondta több vizsgálat után semmi baja a gyereknek. Semmi jel a cukorbetegségre, egyszerűen nyáron sokat iszik, nem kívánja az ételeket. Azt is mondta más tüneteket is vannak, büdös acetonos szájszag is.
Keress egy magán orvost aki megvizsgálja, ne a kórházira várj.
Nem kellett 1 napot befeküdni.. 2 vérvétel és vizelet vizsgálat volt.
Attól függetlenül, hogy most nyár van vagy nincs, ha az orvos a gyerek vizeletében cukorbetegségre utaló jeleket talált, azt ne vedd fél válról. Egy nem diabéteszes gyereknek nem mutat ilyet a vizelete.
Menjetek egy magánvizsgálatra, hogy tudjátok, mi a pontos helyzet.
Amit írtam, az nem a cukorbetegség, csak a neve mutat hasonlóságot. Cukrot nem mutatott sem a vizelete, sem a vérvétel, egyszer nézte mindkettőt a háziorvos, a kórházban kétszer mindkettőt. Ezer százalékra kizárták.
Ez egy ritka genetikai betegség, amire egyébként 3 kórházi orvos sem látott alapot... Köztük volt a csecsemőosztály-vezető főorvos, és egy endokrinológus (+egy sima gyerekorvos). Még a kivizsgálása is nagyon leterhelne egy babát.
Viszont a háziorvosunk teljesen be van gőzölve, hogy a gyerek márpedig feküdjön be. Ezért is vagyok sík ideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!