Okozhat átmeneti alvászavart, ha a babám most tanult meg hasrafordulni?
Eddig éjjel aludt és evett csukott szemmel, de amióta megtanult hasrafordulni, azóta annyit ficereg, állandóan hasrafordul éjjel-nappal, vissza még nem, sajnos. Éjjel van, hogy keresztbe fordul és a hasán van és sír, erre ébredek. 4 hós és 3 hetes
Szerintetek? Nálatok volt ilyen?
Igen volt, minden új megtanult mozgásformánál. Szerintem ilyenkor új neki a dolog és gyakorolja. Nálunk nemrég a felülés volt sláger, a kislányom azt gyakorolta amikor leraktam aludni. Már hula fáradt volt, de csak felült vagy 100-szor, hiába raktam hasra. Aztán meg csak sírt, végül úgy aludt el, hogy teljesen kinerült és ülve rádölt a rácsra vagy előre görnyedt a lába közé.
Nálunk olyan 1 hétig van ilyenkor káosz, aztán ha már begyakorolta a dolgot, akkor megint rendesen alszik.
A következő nálunk az állás lesz, már előre félek, mert abból meg jó nagyokat fog esni az tuti, remek lesz ha éjjel a sötétben majd feláll, aztán eldől.
Éppen ezzel küzdünk mi is. 5,5 hós. Már jó ideje átfordul a hasára, de most rájött, hogy nem csak jobb oldalra lehet ezt megtenni, hanem balra is. Azóta állandóan forog, persze nem tud és nem szeret hason aludni, a fejét le sem teszi, így miután elfárad, jön a nyöszi vagy a sírás. Állandóan keresztben van hason a kiságyban, így már el sem fér, ez külön ok a sírásra. :-(
Én bízom benne, hogy ez majd elmúlik, biztos elvész az újdonság varázsa előbb-utóbb. De hogy esetleg ezt ülve is megteszi, erre még nem is gondoltam!!!! :-O
Szóval szerintem semmi gond, csak át kell vészelni ezt a pár napot. :-)
Én is már gondoltam, hogy a 70 cm széles ágyat kellett volna megvenni. Most már 66 cm a babám és ő is attól esik kétségbe, hogy a feje ott van az ágy oldalánál.
Nálatok mióta van? Nálunk kb. 3 napja megy ez a műsor éjjel. Már ki vagyok merülve. 1-2 óránként fent van.
3 nap után ki vagy merülve? pedig lesz ez még cifrább is. :)
nálunk kb. 5 hós korától kb. 16 hós koráig ment a hepaj az óránkénti -kétóránknénti keléssel. de volt úgy, hogy 20-30 percenként ébredt. akkor romlott el az alvása, amikor megindult a forgás, meg kúszás mászás, majd a járás is bekavart. aztán szép lassan visszaállt a rend, és kb. 1,5 hónapja elég jól alszik, gyakran csak hajnalban kel, kap cicit és utána még visszalalszik.
szóval nálunk átmeneti volt, de az átmenet elég hosszúra sikeredett. remélem nálatok nem így lesz.
Nem tudok korán elaludni, csak éjfél körül, eddig 3-4 óránként kelt, de most azért 1-2 óránként, így nem alszom semmit, főleg hogy reggel 5-kor ébred és nem alszik vissza kb. 8-ig, akkor meg már megint nem tudok aludni, reggeli, a párom megy dolgozni, aztán ébred a babám, evés játék, altatás...
Régen éjféltől 6-ig aludtam, nem tudtam még eddig átállni.
Szia!
10.37-es vagyok. Bocs, most olvastam, gondolom, tőlem kérdezted, hogy mióta tart a dolog. Most már lassan két hete. Nem tudom, azóta nálatok milyen a helyzet, nálunk javult. 3-4 napja ébredt először hason, azóta egyre gyakrabban megtörténik, hogy nem reklamál, miután átfordult, hanem elalszik. Így már sokkal könnyebb.
Remélem, azóta nálatok is könnyebb már az éjszaka. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!