Hány hónaposan biztonságos a babával aludni?
Eltöröd? Hidd el, ez csaknem esélytelen. A mostani alvásod ne keverd össze avval, ha a baba is melletted lesz.
A mi fiunk kb két hós koráig aludt velünk újszülött korától. Szerintem az apjával egyetlen mozdulatot sem tettünk alvás közben. Aztán már rááll az ember agya, hogy ott a gyerek.
Onnantó kezdve te NEM alszl, nyugi...
Nálunk is, mikor beteg és közénk kéredzkedik nagy ritkán pontosan nulla alvás van, mert félünk, hogy ráfekszünk, vagy legurul az ágyunkról :(
Mindkét gyerekkel az első napokban már együtt aludtam, nem feküdtem rájuk. Így sokkal többet aludtam, mintha éjjel "százszor" fel kellett volna kelnem a kiságyig, majd altatás után visszatenni úgy a kiságyba, hogy ne ébredjen fel.
Az együtt alvásnak ugye feltétele, hogy ne legyen a szülő súlyosan kialvatlan. Én pont az együtt alvás miatt tudtam kialudni magam.
Másik, hogy ne legyenek a szülők valami szer hatása alatt. Sok év alatt egyszer fordult elő, hogy ittasan ött haza a férjem, akkor kizavartam a kanapéra, nehogy ráfeküdjön a gyerekekre.
Az ágy eleinte a falhoz volt tolva, belül aludt a baba, így mi a férjemmel egymás mellett tudtunk aludni. Később egy olyan kiságy volt ott, aminek az egyik rácsát levettük.
Kb 4 hos volt, amikor levettuk a kisagy egyik oldalat es hozzakotottem a f agyunkhoz. A rest kitomtem lepedovel. Nagyon jo volt igy aludni. Egyeduli negativum, a normal legzesgigyelo igy nem hasznalhato. A mobil lf-t kellett ratenni. Kb 9hoig igy aludt. Amikor kuszni kezdett visszazettuk s racsot mert ejjel "vandorolt".
Majd ujra levesszuk, ha eleg nagy lesz hozza, hogy ne akarjon fejjel elore leesni agy agyrol pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!