Baba fogmosás, muszáj?
Figyelt kérdés
1 éves kislány anyukája vagyok, még 2 foga van neki alul! De még sose mostam neki a fogát! azt hallottam h pici babáknál nem ajánlatos fogat mosni, majd óviban úgyis megtanulják! Cukrosat nem eszik, anyatejet kap meg fözelék, gyümiket! Rágni még nem rág, darabos kajákat nem szereti (öklendezik)!
Anyukám is mondta h nem is kell, nekünk se volt mégis szépek voltak a tejfogaink! Mit tegyek? Tényleg fontos ez?
2010. jún. 17. 11:26
1/3 anonim válasza:
Szerintem nagyon fontos!! A fogorvosunk szerint az első fogacskák kibújásától kell mosni a baba fogát! Az én lányaimnak 4 hónaposan bújt ki az első foga és azóta mindennap mossuk nekik! Lehet kapni olyan fogkrémet,ami direkt babáknak van,nem baj,ha lenyelik. Nenedent a neve.
2/3 anonim válasza:
nálunk már sok fogacska van de hiába próbáltam hónapokig nem engedte megmosni a fogait. most néhány napja tört meg a jég. Szerintem is fontos, ha mást nem sima vízzel...egy hogy megszokja kettő meg az ételről azért valamennyi csak lerakódik, nem tudod megóvni, így viszont ha mosod megelőzhetsz sok mindent
3/3 anonim válasza:
Vagy vizes gézlappal, vagy pont erre a célra gyártott ízesített törlőkendővel vagy fluor mentes fogkrémmel érdemes mosni a fogát. Nem csaka cukros dolgok képeznek lepedéket a fogon. Ráadásul nem árt ha megszokja, hogy a fogmosás "kötelező", ha rendszeresen mosod neki akkor is vannak visszaessések, dackorszakok mikor nem akarja engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!