6-7 hónapos babád hányszor, mit, mikor eszik, alszik, fürdik? Szóval milyen a napirendetek?
7 hónapos lesz a babám a napokban. Mi is kiváltottuk a tízórait, az ebédet is lassan már kifogjuk, és igazából nekem is az a bajom, hogy sokszor 11-12-re esik a tízórai (vagyis a gyümi), aztán meg az ebédnek nevezett étkezés 3-fél4-re... Ilyenkor még 6-kor evés, aztán fürdés fél8-8 körül van (álmosság függvénye) és után még vacsi aztán alvás reggelig.
Elvileg 5-ször eszik egy nap (reggeli, uzsi, vacsi még szopi), de pl. ebben a nagy melegben 5-kor kelt, akkor is szopizott (valszeg szomjoltónak), aztán 8-kor nem akartam neki a tízórait adni, így akkor volt a reggeli, így tolódott a tízórai 11-12-re stb.
Az ideális úgy lenne, mint ma is, fél8-körül kelt, reggeli szopi. Játszás, most alszik. 10:30-11 körül tízórai gyümi. Játszás, séta. Fél2-2 körül ebéd: főzelék. Alvás vagy játszás, attól függ, nem mindig van meg az alvás. 5-fél6 körül uzsi szopi. Aztán apával játszás. Fél8-8 körül fürdés, vacsi és alvás.
Persze ez egy héten a 7 napból kb. 4-szer ilyen, a többi napokon dől az egész.
Abból nincs gond, ha kimarad a tízórai? Mert azzal nekünk is bajok vannak (fentiek). Vagy legyen tényleg csak kevés gyümi semmivel nem keverve, és akkor jöhet előbb az ebéd? Majd még megtudakolom a védőnőtől, nemsokára megyünk.
Köszi a válaszokat. Akkor úgy látom ez máshol is probléma.
Ő ma pl. 8-kor kelt és fél 9 körül evett tápszert. Aztán lementünk a boltba és 11-re hazaértünk, most eszi a tízórai tápszert. Aztán remélem alszik egyet és majd 2 körül ebédel főzeléket. Aztán megint séta és 5 körül uzsi- gyümölcs vagy tejpép, majd 6-tól szokott kicsit aludni és utána 8 körül fürdés és fél 9 tápszer, majd alvás.
Ez még csak próba, majd kiderül hogy működik e.
Nálunk így néz ki a napirend. ÁLtalában 8 körül ébred, utána negyed9-fél9 reggeli: tápszer
Fél 11-kor tízóraizik: gyümölcs
(Ha korábban kelne, akkor 10-kor kapja a tízórait mert utána alszik)
1-2 között ebéd(attól függ mikor ébred):főzelék
Fél 5-kor tápszer (ezt fogom nemsokára tejpéppel kiváltani)
8-kor fürcsi, fél 9 vacsi: tápszer.
6 hónapos lesz holnap a kisfiam, én már nem nézegetem hogy most 3 vagy 4 óránként egyen, beállt magától a napi 5 étkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!