Aki nem bokatartós cipőt vesz a járni tanuló babájának, nem fél, hogy tönkremegy a kis lába?
Olyan sokszor látom, hogy járni tanuló, vagy épphogy tipegő babákon ilyenkor nyáron olyan szandál van, amit épp csak néhány pánt tart össze.
A kis bokájuk befelé dől, egyáltalán nem stabil.
Nem értem, ezek a szülők miért vesznek ilyen cipőket a gyerekeknek?
Pedig nem csórókról van szó, elég márkás, menő cuccaik vannak. Érdemes feláldozni a gyerek egészségét a divat oltárán?
Nézz utána.
Ami olyan, hogy hátul csak egy pánt van és oldalt is nyitott, az nem stabil, nem jó a gyerek lábának.
Vannak konkrét márkák, de cipőboltokban van bőven választék ezeken kívül is.
Az a lényeg, hogy hátul és oldalt csukott legyen, csak elöl legyen nyitott.
Pl.: a puhatalpú, egyáltalán nem bokafogós cipőket pont ugyanannyi ortopédus ajánlja, mint amennyi az erős kérgű cipőket. Így légy okos! ;)
2-es, jó "bokafogós" a Szamos (van belőle sima és szupinált is), a Superfit (sima), a Salus (szupinált)...
Ez szerinted mivel fogja jobban a bokát, mint a linkelt adidas?
Hátul gumi, semmi kérge. Mégis ajánlják, pont a járni tanuláshoz.
Ennyire nem egységes a szakma.
Ettől függetlenül abban egyetértek veled, hogy az adidas semmiképp sem egészséges, ugyanakkor vízpartra, strandra jobb, mint egy nyitott papucs és oda is való, utcára nem.
Én pont olyasmi szandált vettem a lányomnak, mint amit másodjára linkeltél.
Már most 3 évesen lúdtalpas. Így csináltattunk cipőt.
Sokkal nagyobb gond, hogy otthon a kövön és a parkettán vagyis kemény sík területen mászkál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!