Baj, ha csak anyatejes?

Nem. Ha igény szerint szoptatod elegendő folyadékhoz jut.
Ha mégis folytatnád a próbálkozást, mert aggódsz, hogy a melegben nem elegendő a tej, akkor vízzel tedd inkább.

3: tévedés, az anyatej szomjoltó IS, nem csak kaja.
Ha nem 3-4 óránként szoptatod, hanem akkor, amikor kéri, elég az anyatej, nem fog kiszáradni.

Az anyatej és maga a szopás nagyon sok más is élelmet kívül. Plusz folyadékra egy igény szerint szoptatott/tápszerezett babának nincs szüksége legfeljebb a hozzátáplálás megkezdése után.
Az én fiam se fogadott el semmit még ht elkezdése után se. Eltelt egy hónap mire kellett neki a víz, azóta is csak kortyolgat. A legnagyobb melegben is a max napi! vízfogyasztás a 1 deci volt. Még etetést nem hagyott el, így a folyadék bevitele bőven 1 liter felett van/ nap.

Tavaly volt ennyi idős a kisfiam. Nem is fogadott el semmit, csak a cicit. Semmi gond nem volt egész nyáron. Pedig eleinte én is aggódtam.
Még mindig szopizik. De útközben már elfogadja a vizet is. Nem kell édes löttyökkel itatni, szívesen issza a vizet. Pohárból és sportkupakos üvegből egyedül iszik.
Nem kell minden riogatást elhinni. :)
Amíg van elég pisis pelus, feszes a bőre, és sima a kutacsa, addig kap elég folyadékot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!