Egyszerü receptek? Szeretnek kerni töletek 7 hos a kisfiam es mar "mindent" (gyümi, zöldseg, hus, cici) eszik. Nem vagyok valami nagy konyhatünder.
Turmixolj össze túrót, gyümit és pici fruktózt, esetleg kis natúr joghurt mehet még bele. Isteni finom túrókrémed lesz, nálunk még apa is ezt ette:) Mangós volt a kedvenc.
Gyümölcsöket pürésítheted és kicsi babakeksszel dúsíthatod, ha nem elég édes mehet bele a fruktóz vagy nádcukor.
Rizstejből/anyatejből tejberizs. Ez is lehet gyümivel, vagy fahéjjal
Zöldségeket én pároltam kis olívaolajjal, vagy a répát nyersen reszelve is adtam.
Húsit szintén pároltam, vagy a levesben főztem. Ezek mellé adtam, szószokat és főtt krumplit.
Szószok: paradicsom szósz, meggyszósz, almaszósz, egresszósz
paradicsom szósz: ugyanúgy ahogyan magunknak is készítem csak kevésbbé fűszeresere. hámozott friss vagy paradicsom konzervet felteszek főzni, teszek bele oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, pici hagymát, pici sót és esetleg egy nagyon kevés nádcukrot. Addig forralom amíg a kívánt állagot nem éri el.
Meggyszósz: magozott meggyet (lehet fagyasztott is) pici nádcukorral vagy fruktózzal elkezdek főzni, ha felforrt passzírozom majd pici rizstejből/anyatejből/tápszerből és egy kis étkezési keményítőből vagy rizslisztből habarást készítek, ezzel sűrítem.
Almaszós: ugyanaz mint a meggynél csak reszelt almával
Egresszósz: u.a. meggyszósz csak egressel
utolsó vagyok
eszembe jutott még pár finomság:)
brokkolit enyhén sós vízben megfőzöd és jöhet hozzá a habarás:) turmixolod és kész, krumplival husival vagy csak magában
cukkinit felszeleteled enyhén sózod és pici olívaolajon megsütöd, rétegezeheted is : főtt rizs, cukkini, husi a tetejére pedig natur joghurt esetleg pici sajt
spárgát is készíthetsz már neki: előfőzöd majd be egy jénaiba rá pici natúr joghurt és esetleg sajt
tudom elvileg sajtot még nem szabad 7 hónaposnak, de én nagyon picit adtam neki és szerencsére semmi gond nem lett
7 hónaposan NEM!!! ehet se joghurtot se túrót, se nádcukrot, se fruktózt!!!
zöldségeket picit sós vízben főzd meg csirkemellel és turmixold össze. ezt ugye mindig tudod váltogatni, nagyon sok féle zöldségből tudod csinálni.
gyümit magában vagy háztartási keksszel tudod feldobni. nehogy tegyél bele cukrot, pont olyan édes a gyümölcs ahogy kell, nem kell, hogy már most elrohadjanak a fogai :(
ezeket is tudod minden nap váltogatni! alma-banán, alma-barack, barack-banán-szőlő, meggy-barack.... :)
én minden nap adok 7 hósomnak tejpépet is, mikor milyet, barackosat, almásat, vaníliásat...
Hello! Huh ezek egészen jo receptek..Bocsi a kérdezőtől, de épp recepteket keresgettem én is a 7 hónapos babámnak.
A nádcukorhoz szeretnék annyit hozzáfüzni, hogy nekem épp egy hete mondta a doki, hogy adjak neki kicsi nádcukrot a meggybe vagy amit savanyunak érzékelek...Pedig Ő már mindentől eltiltott!!!! Szoval szerintem MÉRTÉKKEL lehet adni neki. De talán még a nyirfacukor sem rossz ( ha nem jobb is talán...)
Tejhez nemtudok hozzászolni, mert nekem a doki minden tejesdolgot letiltott!!!
Jaj még egy dolog [link]
Ha minden igaz ez a link müködik és szerintem király.
Szép napot!!!
Utolsó vagyok! Ezt most találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!