Nem egészen 2éves lesz a gyerek, amikor érkezik a tesója, ezért kap majd egy ifjúsági ágyat. Akinél hasonló idôszakban történt, a szülés elôtt mennyivel szoktattátok ôt át az ágyba?
17 hónapos volt. És 21, mikor szültem a kicsit.
De ha tudom, hogy ennyire imádja az új ágyat és nem kell éjjel annyit visszaaltatni, már 14-15 hónapos korában lecserélem. Utálja a kiságyat. Szóval nem csak a kicsi miatt kapta az újat.
Köszönöm
3-mas és 4-es, ti is tesó érkezése miatt tettétek át? Mennyivel a szülés elôtt?
Mi tesó érkezése miatt vettünk leesésgátlós ágyat. Március végén érkezett meg az ágy és június 16-ra vagyok kiírva. A két gyerkőc között 23 hónap lesz.
Úgy szokattuk át, hogy a kiságy is maradt a szobában és mindig meg kérdeztem hol szeretne aludni, meg napközben az alvós állatait az új ágyra raktuk és mondtuk, hogy ők ott alszanak míg ő játszik. Aztán az egyik déli alvásnál az új ágyat választotta. Utána ott aludt délben. Az esti alvásra még vártunk kb. 1 hetet, de ugyan úgy minden este megkérdeztem hol szeretne aludni, közben mondtuk neki, hogy a nagyfiúk már ott alszanak. Aztán egyszer csak azt mondta este, hogy az új ágyban alszik. Azóta ott alszik. Kb. még egy hétig volt a szobájában a kiságy, aztán áthoztuk a miénkbe és mondtuk neki, hogy a tesója Norbi fog ott aludni. Soha nem eröltettük az új ágyban alvást. Kb. 1 hónap alatt sikerült átszokatni ezzel a módszerrel. Bocsi ha hosszú lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!