Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a 6 hónapos babánk még nem...

Ha a 6 hónapos babánk még nem alakított ki programot magának, akkor feltétlenül nekem kell alakítani azt?

Figyelt kérdés

Próbálom, de nem sikerül mindig, mert van mikor fél órát alszik, máskor két órát, így nem olyan egyszerű, hogy pl. minden nap 12 órakor kaja. Még van ideje, vagy már ki kellene legyen alakulva egy saját ritmusa? Nálatok ez, hogy van, hogy működik?

Előre köszönöm a válaszokat!

2008. okt. 31. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nekünk 23 hetes a Kislányunk és van napirendünk. Velünk közösen ő alakította, vannak néha fél órás eltolodások de szerintem ez ilyen kis gyermek esetében temészetes. Reggel 7 körül kel etetés utána játék alvás 11 kor gyümölcs v főzelék, 12.30-kor tejpép 13- séta ha elalszik alszik ha nem akkor játszunk, tornázunk és este 7 kor fürdetés utána szoptatás és 9-10 között alszik el.

Nekem ez nagyon bevált hogy ez a napirendünk mert ritmust és állandóságot ad ami a Babának is fontos.

2008. okt. 31. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 6 hónapos,de nincs kialakult napirend,pedig szeretném.Annyit sikerült állandósítani,hogy 6-8 között reggeli,aztán pici játszás,majd alszik 15-20 percet,megint játszás,tízórai,séta,ebéd,ha jó idő van,megint séta,a levegőn nagyot alszik,uzsonna,aztán játszás megint fürdetésig,ami fél 8-fél 9 között van.Percre pontosan nem lehet beállítani,hisz nem mindig egyformán kel,és van,hogy előbb megéhezik,mint máskor.Szerintem ha már csak szilárd ételeket fog enni,könnyebben beáll a rend.
2008. okt. 31. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom az előző válasszal nem sokra mentél,hiszen nem az Ő napirendjére voltál kiváncsi.:) Az én babámnak sincs még napirendje,pedig lassan fél évesek leszünk már. Még mindíg cicizik,hol többször kér, hol kevesebbszer és éjjel is van hogy csak egyszer kel,de van hogy háromszor is. Be fog majd állni a napirend magától,de ez is babafüggő. Van aki már születése után átalussza az éjszakát és nappal 3 óránként eszik, de van olyan is aki még 1 évesen sem állt rá a rendszerességre. Engem ez nem zavar,ettől még szinnte mindenre van időm mellette. Majd az idő megoldja ne aggódj!!!
2008. okt. 31. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Mintha magamat hallanám 4 hónapja :) Én is aggódtam emiatt, de mára teljesen beállt a kisfiam napirendje, ő 10 hónapos. Pedig semmit sem tettem annak érdekében hogy legyen napirendünk. Egy 6 hónapos babát még megvisel egy-egy étkezés (ha szopizik, akkor is), van hogy fájdalommentesen, vagy hogy kicsit görcsölgetve emészt, így hamarabb felébred a napközbeni alvásokból. A fiam 2 hónapja csak 2x alszik napközben, de igazán azóta ilyen megbízható a 2x másfél órás szunya, amióta már hozzászokott teljesen a szilárd ételekhez. Hozzáteszem, hogy alkalmanként azért még mindig van, hogy fél óra után felébred, de már ritkán. Van még ideje a manódnak kialakítani a napi rutint.
2008. okt. 31. 09:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Megnyugtattatok, hogy minden rendben. Türelmes maradok. Most kezdjük mi is kóstolgatni a szilárd kajákat, eddig csak szopi volt. Amúgy az a fajta rendszer megvan, hogy mi mi után következik, de időben már nehezebb pontosnak lenni. Azt hittem nekem kéne tenni valamit, de megnyugtattatok, hogy nyugodtan b`zhatom a bab'ra, mint ahogy eddig is tettem. Mégegyszer köszi :-)
2008. okt. 31. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!