Pelenkázza/pelenkázta itt valaki a babáját textilpelenkával, és műanyag megkötős pelenkavédővel? Mi a véleményetek erről a módszerről?
Ja, még húgomat 25 évvel ezelőtt (10 évvel fiatalabb nálam).
A véleményem, hogy hála az égnek, hogy feltalálták az eldobható pelenkát.
Senkinek se jó.
Egyrészt: minden pisi után csere, mert felmarja a pici bőrét. Nem szellőzik, ami ilyen melegben a gombás fertőzések melegágya. Nem szigetel rendesen, úgyhogy sok a pisis baleset. Hasmenésről ne is beszéljünk.
Kell 30-40 textil pelus akkor is, ha naponta mosod. Vitatkozhatunk, hogy ez most drága vagy olcsó.
Mosni 90 fokon tudod, hosszú programon. Kell mosópor, folt eltávolító, és az se mindegy, hogy milyen. Mégis csak a baba nedves bőrével érintkezik 0-24-ben. Naponta egyszer biztos elindítod a mosógépet. És a szárítót: télen a tápéta leázna a párától, mire a lakásban ennyi pelus kiszárad. Ennek azért anyagi vonzata is van rendesen.
Rengeteg plusz munka is jár vele, és azért nem olyan gusztusos az se, ahogy a vödörben áznak a kakis pelenkák.
Egyedül környezetvédelmi szempontból jobb, HA bio mosószereket használsz. Az eldobható pelus sokára bomlik le, a textil a sok mosástól félig már le is bomlik, mire a gyerek rászokik a bilire.
Mi a véleményem?
Ha nincs gond, akkor az ember csinál magának.
A mai eldobható pelenkák mellett, ez a módszer csak arra jó, hogy az anya kib..on magával és a gyerekével is.
Szinten modern mosható pelenkat hadznalok, 8 hónapos a fiam. Van olyan pelenkam amit 3 óránként cserélni kell, de olyan is ami bírja az egész éjszakát.
Kaki meg sose folyt ki belőle, pisi is csak olyankor amikor nem megfelelő pelenkat adtam ra.
Számomra nem macera, én nagyon szeretem használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!