4 hónapos babát lehet strandra vinni?

4 hónapos gyereket nem vinnék (nem is vittem) közfürdőbe, mivel én sem megyek be a strandon a medencébe, mert úgyis elkapok valami kedves kis betegséget. Ennek nem teszem ki a babámat sem.
A strandra nyugodtan kiviheted, árnyékban, lekenve, sok folyadékkal.
A medencébe szeritem ne vidd be.
A Balaton és természetes vizek teljesen mások, bár 4 hós gyereket oda se vinnék, de később pl. 10-12 hósan már simán bevinném.
Max, vigyél neki egy pancsolót és engedjetek bele vizet. Mi tavaly nyáron így csináltuk, és nagyon élvezte.
21 hós kislány anyukája

Mi holnap megyünk a balatonra, a kisebbik lányom pont 4 hónapos. A vízbe nem viszem be, mert hideg, ha meleg lenne és látnám, hogy élvezi, lehet beletenném. A nagyobbikat 5 hónaposan sem tettem bele, mert első gyerek:))
Viszont welnessbe betettem 5 hónaposan.

En sem vinnem bele a vizbe ilyen kicsin, nagy a fertozes veszely, meg pici hozza. Meg 1 ev utan is kell vigyazni, (kell uszopelenka, vagy legalabb egy kis bugyika a fertozesek miatt). En is voltam tavaly a lanyommal a strandon, de nem volt a vizben(pedig egy 5-7 honapos baba nem is olyan pici) Most 17 honapos, es kb. 16 honaposan volt eloszor a vizben(uszopelenkaval).
6 honapos kortol be lehet vinni termeszetes vizekbe: pl. tenger, tavak stb.A strandon a vizbe pedig csak 1 eves kortol szabad. Hidd el ez meg tul korai, tul pici a strandhoz egy 4 honapos baba.Ha jot akarsz neki NE vidd a vizbe.

Szia!
Persze, ahogy már előttem is írták: pléden, kint, jó messzire a víztől. Írom ez utóbbit azért, hogy ne járj úgy, mint mi a 17 hós kislányunkkal 2 hete, amikor a frissen fertőtlenített gyermekmedencében úszópelusban is összeszedett egy vírust, melytől először 2 napig ment a hasa, majd gombás fertőzése lett a nuniján "aranyos" kis pöttyökkel. Szerencsére már elmúlt minden, de én nem kockáztatnék a helyedben.
Üdv: A.

Az még lemaradt, hogy a gyerekorvosunk mondta, hogy az úszópelus csak arra van, hogy bent tartja a pisit- kakit, de a vizet ugyanúgy beengedi. Ja, meg hogy ő ilyen kisgyerekeket csak természetes vizekbe engedné be.
A.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!