Extrém sírós baba, mikor hagyja már abba?

Biztos nem azért sír, hogy téged bosszantson.
Lehet, hogy éhes. Szoptatod?
Fájhat a hasa, frontokra érzékeny lehet, fogfájás, bármi.

Ferberizálás
Ha a dr. Richard Ferberről, A gyerek alvási problémáinak megoldása című könyv írójáról elnevezett ferberizálás módszerét szeretnéd követni, akkor az első éjszakán a babát ébren fektesd le, cirógasd meg, búcsúzz el tőle pár kedves mondattal, majd hagyd el a szobát.
Ne maradj vele addig, amíg elalszik, és ne vedd fel. Ha elkezd sírni, és szinte biztos, hogy elkezd, hagyd öt percig bömbölni, majd menj vissza a szobába, újra cirógasd és nyugtasd meg.
Ismételd ezeket a lépéseket addig, ameddig sír, de minden alkalommal, amikor magára hagyod, növeld az időt öt perccel, egészen addig, amíg el nem alszik.
Általánosságban a sírás időtartama három éjszakán keresztül fokozatosan csökken.
Valamikor a negyedik és hetedik éjszaka között már csak egy kis szipákolást vagy pár perc sírást fogsz hallani: ekkor már ne menj be a kicsihez.
A következő napokban pedig eljön az áhított csend, és végre te is aludhatsz egy nagyot.

Az én kislányom mióta megszületett rossz alvó volt és szerintem sokszor azért sírt, mert nem tudta kialudni magát. Összevissza dörzsölte a szemét, ásítozott. Én azt csináltam, hogy az állandó altatást abbahagytam, viszont ha a szokásos 20 perce után felébredt, akkor visszaaltattam. Jól rászoktattam emiatt a babakocsiban alvásra de elég hamar helyrejött, magától megnyúlt az alvása, éjszaka sem kel óránként.
De ez csak a mi esetünk. Csak azért írtam, hogy ilyen is van. Ha a te babád nem mutat állandóan álmosságra utaló jeleket, meg eleget is alszik (egy ekkora babának 10-11 óra összesen elég kevés, nekem a lányom ennyit aludt) szóval akkor nálatok nyilván más az ok.

Hiába nem vigasztal, de akkor, ha megtaláljátok az okot.
Nálunk a csendes reflux volt az ok.

De akármilyen alvástréninget csak kb. 8 hónapos kortól ajánlanak. A kérdező kisbabája még csak 4 hónapos, simán lehet, hogy még kínozza a hasfájás, vagy mostanra jön elő egy jó kis ételérzékenység, már mozgolódhatnak a fogcsírácskák. Szval egy ekkora babának még annyi komoly gondja, fájdalma lehet, hogy egyenesen szívtelenség lenne kedves Ferber-fan válaszoló alvástrenírozni.
Én személy szerint minden alvástréninget kidobnék az ablakon, meg is tettem, pontosabban nem treníroztam, mert szívtelenségnek tartottam egy olyan kisbabával szemben, aki 9 hónapig az anyukája hasában ringatózott közel a megnyugtató szívveréséhez, egész nap a mama duruzsoló hangját hallgatva.
Két gyerekem van: egyiket sem tanítottam aludni. A fiam a mai napig igényli, hogy melléfeküdjem, a lányom gyönyörűen elalszik a saját ágyában a saját szobájában.
Szval hogyan is lehetne egy módszert ráhúzni minden babára, amikor nincs két egyforma baba egyforma igényekkel?
Írd le, kérdező, hogy milyen szabályszerűséget fedezel föl a sírásában, az időpontjában, a napszakban, a sírást megelőző történésekben. Vmint anyatejes? Ez is fontos lehet.
Lehet, hogy a te babád extrán érzékeny, a feszültségét sírással vezeti le.
Az én fiam is sokat sírt, rettentő hasfájás gyötörte, majd kiderült, hogy tejfehérje-érzékeny (pont 4 hónapos korában véres hasmenéssel jött elő). Amint szűnt a hasfájása, én elkezdtem kihagyni a tejtermékeket az étrendemből, abbahagyta a sírást, és lett egy mosolyalbumunk.
Szval sokféle oka lehet, hagyd az alvástréningeket!

Ha ölben van,ha mellkasodra fekteted,ha ringatod,akkor is sír???? Ha cumit adsz neki mindeközben akkor is?
Mert akkor tuti baja van,lehet tényleg a reflux vagy már a foga készülődik.
Az enyém is extra sírós volt,de kézben képes volt 4 órát szunyálni,csak le ne tegyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!