Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz az, hogyha egy baba...

Igaz az, hogyha egy baba eléri a 7,5-10 kg-ot akkor meg kell kezdeni a hozzátáplálást, mert nem elégiti ki az anyatej?

Figyelt kérdés
Mi még csak 2 hósak vagyunk, de már 7,5 kg a nagyfiú.Akkor hogy is van ez? Én marhára meg akarom várni a 6 hó-t ezzel, remélem menni fog.
2008. okt. 30. 09:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hozzátáplálást a 4. hónap előtt nem szabad elkezdeni, mert a babák emésztőrendszere még nem áll készen a "szilárd" táplálékhoz. (Nekünk ezt mondta a védőnő.)Addig ha nem elég már neki az anyatej esetleg tápszerrel lehet etetni a babát.

2008. okt. 30. 09:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 4 hósan már túlhaladta a 7 kilót, de 6 hónapos koráig CSAK anyatejet adtam neki, még vizet sem..

Én nem hallgattam senkire, biztos votam benne, h ez így helyes.

2008. okt. 30. 09:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 4 hós és 7,5 kg de csak szopizik.Nem kell a hozzátáplálás ameddig halad a súlyán.Én is meg szeretném várni a 6 hót és aztán kezdeni a kajcsit.
2008. okt. 30. 09:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A múltkor én is éppen erről érdeklődtem, mert a 4 hónapos kisfiam 8100 gr. Itt olvastam ilyesmiről, hogy esetleg nem elég az anyatej neki... Aztán elgondolkodtam azon, vajon mit adhatnék neki ebben a korban ami táplálóbb az anyatejnél? Tejpépet és ilyeneket?

Nem, úgy döntöttem, amíg ő jóllakik a tejemmel, addig nem adok neki mást. Más lenne, ha kevés lenne neki a tej, de mivel mindig elég, szerintem teljesen felesleges mást adni.

Aztán jöttek azzal, hogy igen, de hamar megemészti... Úgy gondolom ez sem baj és ha netán néha gyakrabban kérne tejet mint 3 óra, akkor is inkább megszoptatnám...

Én már nagyon várom, hogy mást is adhassak neki, kíváncsi vagyok a reakcióira, biztosan jó kaland lesz, de mért adnám ha felesleges? Itt a tej mindig kéznél, melegen, sterilen, ráadásul a babának is ez a legjobb...egyenlőre.

A te tejedtől nőtt meg, amíg továbbra is gyarapszik elég neki hidd el.

Minden jót!

2008. okt. 30. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan az én fiam tápszeres sajnos, de szerintem ha ekkora a babád és szépen szopizik nem sír, rendben van a kakija és a többi akkor várj a hozzátáplálással. Biztosan nem hiába mondják, hogy 6 hónapos koráig elég az anyatej. Gratulálok a babádhoz, csináld ahogy TE érzed!
2008. okt. 30. 10:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyatejes és rendesen eszik én sem kezdeném el a hozzátáplálást, csak 6 hós kora környékén. Az ényém tápszeres volt sajnos, én 4 hónapos kora körül kezdtem el a hozzátáplálást.
2008. okt. 30. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Szoptast nyugodtan 6 hónapos koráig, ha van tejcsid! Az én lányom kizárólag anyatejes volt. Nem rég kezdtük el a gyümölcsök izlelését, főzelékek, húsi, stb. kóstolását. A mai napig 3-4-szer még szopizunk is. Nagyon jól érzi magát az etetőszékében is, ha kiskanállal kell ennie, de a cicin is imád, ha aludni tér.

Üdv. 8 hónapos picilány anyukája

2008. okt. 30. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:

8 hós kislány anyuja vagyok.

Azt elfelejtettem, hogy 3,45 kg-val 52 cm-vel született, most 80 cm és 11 kg. Ennek ellenére nem kövér, de kiegyensúlyozott, jókedvű és gyönyörű baba.

2008. okt. 30. 12:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a megnyugtató választ! :o)
2008. okt. 30. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!