Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » December 15-én jár le a...

December 15-én jár le a Tgyás. Mennyivel előbb kell bemennem az OEP-hez igényelni a Gyed-et?

Figyelt kérdés
2008. okt. 29. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:
1 hónappal előtte érdemes. Lassan nekem is mennem kell. És ott mondták, hogyha folyamatosan akarom kapni a pénzt, nem árt ha 1 hónappal előtte elindítom/igénylem a gyedet.
2008. okt. 29. 11:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem november elején menj be, vagyis az már a jövő hét. Azt szokták mondani, hogy 30 nap az átfutási idő, de lehet több is, így szerintem jobb, ha hamarabb igényled.

Meg ha bemész, akkor ott úgyis tájékoztatnak mindenről(gondolom).

2008. okt. 29. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha megkaptad a papírt a Tgyás lejártáról, akkor már mehetsz is az igénylőlappal..ott csak a dátumokra figyelj, ha tgyás dec 15.-én jár, akkora gyed-et csak 16.-ától kérd.
2008. okt. 29. 11:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsótól kérdeném, hogy hova küldik ezt a papírt, uis én nem kaptam, lejárt a tgyásom, és csak azt vettem észre, h kevesebb pénzt kaptam:( szóval ha a munkahelyemre küldték, akkor nekik már igényelni kellett volna, (nem tb köteles, de a könyvelők intézték ezt is) de nem tették. Így most csak reménykedem, hogy visszamenőleg is kifizetik nekem:(
2008. okt. 29. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Az az utolsó vagyok akinek otthonra küldték ki a papírt és egy dátum volt rajta hogy mikor jár le a Tgyás.

Én intéztem a Gyed-et ezután.

Elvileg küldhetik a munkáltatóhoz is , ezt meg kell kérdezni a munkahelyeden.

Ha már megigényelted a gyed-et ettől függetlenül, mert nem minden esetben kell az a papír a dátummal, de figyelmeztethettek volna, akkor szóval ha már kérted a gyedet, akkor az igénylés napjától számított 30 nap a hivatalos átfutási idő..nem is fognak jobban sietni, ha papírt kell pótolnod, akkor az hoszabbítja az időt, de a jogosultság dátumáig, tehát amikor a tgyás utolsó napja volt addig ki kell fizessék visszamenőleg.

Remélem nem túl bonyolult voltam..

A lényeg az hogy 30 nappal a Tgyás lejárta előtt igényelhető, csak akkor nálunk kérték azt a papírt amit mondtam, de addigra már itt kiküldték..és egészen 6 hónapig még igényelheted...tehát a kérdező pl. junius 15.-ig igényelheti visszamenőlegesen, de gondolom most fogja, mert szüksége van rá..

Szóval nem vagy elkésve semmivel, mindenképp legyen bent az igénylésed, és csak várni kell. ha 30 nap múlva nem utalnak , akkor érdemes bemenni.

2008. okt. 29. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:
kösziiii, és bemenni hova? a 13kerbe a Váci út 73 alá, igaz? Ott van most az OEP?
2008. okt. 29. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!