Ijesztő gyantaszerű barnás fülváladék anyatejes babánál?
Figyelt kérdés
Nekem ez nagyon ijesztő, szinte odaolvadt a fülcimpájára is már másodszor, ordított, mikor kapartam le. Tisztul a füle vagy baja van? Csak az egyikből jön inkább,de figyeltem, arra az oldalra szereti a fejét is fordítani, valószínűleg azért ürül az az oldal jobban? Az állaga, az a sűrű ragacsos valami az normális? Egy darabka meg is volt keményedve, mint a kő, olyan borsnyagyságú, alig bírtam szétnyomni és kicsit szúrós szaga is volt...és nem aranysáega, hanem inkább barnás. Na jól kielemeztem, de remélem, más is tapasztalt ilyen reméljük normális jelenséget... vagy menjek vele dokihoz?2010. jún. 11. 15:18
1/6 anonim válasza:
Egyben van, vagy mint mintha kifolyt volna? Mert nálunk az volt 3 hónaposan, hogy 3 regglre mindig, mintha kifolyt volna a bal füle a babámnak. Mentünk oltásra, akkor megnézte a fülét a dokinéni, és középfülgyulladást állapított meg.
Én nagyon meglepődtem, mert igaz, hogy előtt való napokban sírogatott a babám keservesen, dehát első gyerek, honnan tudjam, hogy a fülét is kell nyomkodni, hátha az fáj neki. Se láza, se más tünete nem volt. És én is azt hittem ez normális.
De ha nem folyós, csak darabokban egyben jön ki, szerintem az nem baj. Ha kitisztítod és másnap is kifolyik, akkor azért mutasd meg dokinak.
Mi is anyatejesek vagyunk. Akkor antibiotikumot kapott és infráztuk. Máig nem értem hogy lehetett ez.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem sír többet, mint szokott..és nem tudom, olyan, mintha kifolyt volna, le kellett kapirgáljam a füléről, de hámlásszerűen jött le két három ilyen darab. És egybedarab is volt benne, borsnagyságú, ahogy írtam. Talán attól kisebb, félbors inkább. És az a fura, hogy kicsit szagos és ragacsos. Vigyem orvoshoz?
2010. jún. 11. 15:37
3/6 anonim válasza:
Nálunk sokszor előfordul ilyen,mert az én kicsikém imád a fülében kotorászni.Sokszor van,hogy vérzik is neki.Főleg alvásnál szokta.Egyszer nekünk is volt ez végett középfülgyulladásunk,de akkor sírt nagyon és oda-oda kapott a füléhez.Nálatok nem piszkálja?Vagy nem ment véletlenül víz a fülébe fürdéskor?
4/6 A kérdező kommentje:
Víz nem hiszem, talán hab, mert habos vízben fürdik, de mindig nagyon óvatosan fürdetjük. Nem piszkálja és nem lett sírósabb sem. Olyan nyugodtan alszik, mint mindig, gondolom felsírna azért fájdalmában, vagy nyugtalanabb lenne, nem? Most is már 2től alszik, olyan kis édes, csak akkor sír, ha éhes, vagy szomjas és cicire megnyugszik, mint mindig.
2010. jún. 11. 16:44
5/6 anonim válasza:
Első vagyok. Szerintem mi innen nem tudjuk megítélni, meg amúgy sem (mint írtam, én is csodálkoztam), ezért ha egy két napig nem szűnik, szerintem mutasd meg a dokinak, vagy fül-orr gégésznek. Bízzunk benne, hogy tényleg semmi baj.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem bírtam ki, 5kor hívtam a dokit, azt mondta, nyugodjak meg, ez csak fülzsír:) ha láza lenne, nyugtalan lenne, kapkodna a füléhez, akkor gyanítható, de a gennyes váladék az vaniliapudinghoz hasonlít... azért köszönöm a válaszokat, jobb, ha inkább figyelgetem azért.
2010. jún. 11. 23:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!