Teljesen sötétben vagy éjjeli fénynél alszik babátok? És besötételtek nála, most, hogy hamar világosodik?
Azt jó, ha tudjátok, hogy az agyban a melatonin, ami a fejlődéshez szükséges, csak teljes sötétségben tud termelődni a nekik kellő mennyiségben. És mi felnőttek is sokkal pihentetőbben alszunk, ha sötét van a szobában, ezt nem egy kutatás is igazolja.
Kisfiam kezdettől fogva sötétben aludt, és azt vettem észre, hogy még a légzésfigyelő fénye is zavarta, így azt mindig lefordítottam, hogy ne világítsa be a szobát. Kezdetben, amikor éjjel evett, mindig sólámpát kapcsoltam, annak a fényénél etettem, pelenkáztam. De amúgy sem akartam volna rászoktatni az éjjeli fényre, mert később, ha le akarnám szoktatni róla, nagy valószínűséggel félne a sötétségben.
Napközbeni alvásra a redőnyt lyukacsosra engedem le, így simán alszik 2 órát is. Előtte, amíg a nappaliban hagytam, hogy bealudjon, csak 20-30 perceket sunyt, és délutánra, estére sokkal nyűgösebb volt.
Nálunk úgy néz ki, hogy mikor elalszik, akkor szabályozható állólámpa világít úgy, hogy lássak a szobában. És az addig világít, amíg be nem megyünk aludni (még egy szobában vagyunk) Aztán éjjel tök sötétség. Átalussza az éjszakát. Az eljén, vagy amíg fent vagyunk azért kell nálunk a lámpa, mert a másik szobából a tv átvillog az üvegajtón keresztül (van rajta sötétítő, de azon is) És ha bent ég egy kicsit a villany, akkor nem zavaró a tv villogása, mintha sötét lenne bent.
És igen, már mis is 8-fél9 körül elhúzzuk a sötétítőt és inkább a villanyt kapcsoljuk, mert ha elalszik a cicin, utána már nem akarjuk felébreszteni a függönyhúzkodással. Ez nekem okozott inkább problémát: alig vártam, hogy sokáig világos legyen, erre már este 8-kor lámpafényben vagyunk.... brrrrr....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!