Felébresztitek a babátokat büfizni, ha már elaludt? ( evés közben) Vagy ne is hagyjam elaludni, akármilyen fáradt?
Szia. Az én 3 hónapos kislányom szinte soha nem büfizik. Amikor kisebb volt oldalt fekve tettem le aludni, hogyha esetleg büfizik, vagy visszajön egy kis tej ne legyen gond belőle. De most már átfordul a hátára, úgyhogy nem támasztom ki. Nagyon sok baba nem büfizik és nincs belőle semmi baja. Ha úgy tapasztalod, hogy emiatt fáj a hasa, tormáztasd meg egy kicsit.
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Az én kicsim 10 hós és sohasem ébresztettem fel, a mai napig elalszik szopi közben. :)
Míg kisebb volt, mindig tartottam a vállamon kb 10 percig és csak úgy tettem le aludni, kicsit simogatva maszíroztam a kis hátát. Ha bűfiznie kellett ennyi idő alatt megtörtént. De mostmár csak 2-3 percig teszema válamra büfizni aztán be az ágyikóba.
Viszont az én kislányom csak hason tud aludni, így mindig nyugodt voltam, hogy tud büfizni, ha mégis kell még.
Szió!
Az előzőekhez csak annyit, hogy ha a babád hasfájós, akkor bizony kénytelen vagy felkelteni és büfiztetni, különben a pocijában maradt levegőtől fájni fog a hasa. Az én lányom soha sem alszik el a cicin pont emiatt, de legalább a hasfájás elmúlt, és ügyesen alszik.
Zita (27 hetes kislány anyukája)
Szia! Az én fiam is hasfájós volt, ezért mindig úgy csináltam, hogy a szopi felénél (amikor már szopott valamennyit...) megbüfiztettem. Fontos, hogy büfizzem, mert ha nem és csikarja a pociját hamarabb fog ébredni, nyűgösebb is lesz. És igen, a bennmaradt levegőtől nagyon megfájdulhat a hasa.
Egyébkénk én akkor is a vállamra teszem mindig, ha már elaludt. Kicsit nyöszörög, de alszik tovább, viszont ilyenkor is szokott büfizni.
Ha nálad felébred a büfire, büfiztesd meg evés közben, így biztosan kevesebb levegő marad bent. Amúgy is a babák többnyire a szopi elején nyelnek sok levegőt, főleg ha mohók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!