Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a babátok első szava...

Mi volt a babátok első szava és mikor? Mikor indult el? Milyen volt átélni, hogyan történt?

Figyelt kérdés
2010. jún. 10. 09:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Most 9 hónapos és a tükörben megmutatja magát, meg rámutat a babákra, akár képen, élőben, és mondja, hogy babba, babbaba. Ez már beszéd, ill első szó? Messze van még a megszólalás?:)
2010. jún. 10. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy már tudatosan mondja. Kisfiam 15,5 hónapos. Kb. 13 hónapos korától "beszél". Első szava ana volt/vagyis én:)/. Azóta apa, mama, papa, baba, néha va-ez a kutyus.Ennyi, mostanában egész nap apázik. Imádni valóak.
2010. jún. 10. 09:29
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem tudatosan mondja:)
2010. jún. 14. 17:32
 4/8 anonim ***** válasza:
36%

A kicsilányom első szava 6 hónaposan apa volt!

Imádja az apukáját!

Most 25 hós és folyékonyan,érthetően beszél!

Versikéket is tud!

2010. jún. 14. 18:33
 5/8 Bea24 ***** válasza:
Szia! A kislányom most múlt 10 hónapos, de 8 hós korától mondja, hogy va-va, vagy vau-vau, ha kutyust lát az utcán, vagy akár a tv-ben.Ez volt az első szava. :) Mondja még, hogy mama, baba, papa, ha éhes mam-mam, mondja, hogy hinta és közben előre hátra dülöngél, ha meglát egy órát a falon, akkor tikta, ezenkívűl nekem, hogy aja, az apukájának, pa-apa-pap. Kb. ennyi. :) Még nem indult el, nem rég kezdett mászni, de azt gyorsan. Néha állásba húzza magát, de nem tudom, mikor lesz belőle járás. :) Üdv.
2010. jún. 14. 19:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 szót használ, ana, deje, babbb, és app. Általában eltalálja, hogy mit nevez meg éppen, ezért gondolom, hogy sejtheti, miről van szó:))

Beszéd helyett inkább a mozgásra gyúr, másfél hete indult el egyedül, és csak hét végén lesz 11 hónapos:)

2010. jún. 14. 19:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Fél éves volt pont, mikor elkezdte, hogy baba, baba. Pont vendégségben voltunk, vicces volt, mert nem hagyta abbba:-)

Az első önálló lépés az egy éves szülinapja előtt pár nappal, mindjárt átsétált a szobán vagy 9 lépést, mikor össze volt gyülve a család. Örültünk.

2010. jún. 14. 22:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Első tudatos szva a nyamm volt (nem véletlen), 11 hónaposan, ugyanakkor indult el.

Persze voltak a baba, ma-ma.

15 hónapos és nem mond sok minden (hamm, anya, ata-apa dejdej- Bence,a bátyja, hinta-játszóteret jelent de mindent megért és megcsinál,amit kérek, azt is.

2010. jún. 14. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!