Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9hónaposan nem tud ülni és...

9hónaposan nem tud ülni és mászni a babám ez gond lehet?

Figyelt kérdés
7honapos kora óta kúszik,könyökén támaszkodik de ennyi, nem akar mászni és gondolom ülni azért nem tud mert a maszasbol jönne az ülés, illetve ha le ultetem úgy sem tud ülni. Már kezdek aggódni
2018. márc. 10. 23:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%
10es vagyok. Amúgy szerintem is ráér, én sem erőltettem soha semmit neki. Csak a védőnőm riogat folyton.. Majd ha készen áll rá elindul!
2018. márc. 11. 09:24
 12/22 A kérdező kommentje:
Az én védőnőm nem aggodalmas ő mondta hogy rá ér még, csak az ismerőseim babai fiatalabbak és másznak ülnek ezért aggódom, négykézláb pózban van rugozik is de ha elakar érni valamit inkább kúszik de azt nagyon gyorsan, ráadásul 7hónapos kora óta csinálja gondoltam már azért kellene masznua, a védőnő azt Mondta még hogy nem minden baba mászik lényeg hogy vagy a kuszas vagy a mászás legyen meg, de így nehezebb lesz a fel ülés is, a dokim már más mindenért küld vizsgálatra még nem szólt hogy le van maradva, jelenleg azért küld vizsgálatra mert vékony a babám 80cm és nincs 8kg
2018. márc. 11. 10:38
 13/22 anonim ***** válasza:

[link]

Jaj kérdező, nézd meg ezt a képet és nyugodj meg.

Már kezdem sajnálni mai gyerekeket komolyan, olyan mint egy lóverseny lassan hogy ó az enyém már 6 hónaposan futott, jajj a tied meg neem?

Borzasztó, most ilyen társadalmi kényszereknek rakjátok ki a gyereketeket akkor mi lesz oviba/iskolába?

De persze enyém is volt ennyi idős, 10 hónaposan kezdett el mászni, na és? Érte ezért bármi hátrány? Nem.

2018. márc. 11. 10:48
 14/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Én nem siettetem nekem rá ér, csupán csak aggódtam pont ezért mert sok baba előrébb jár és azt hittem az a normális
2018. márc. 11. 10:51
 15/22 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok ,akkor most fogadd meg a magad érdekében, hogy ne hasonlítgasd a gyerekedet máséhoz, soha !

Neki se jó ,neked meg pláne, minden gyerkőc egyedi, egyedi ütemben fejlődik, ha túlmegy az ajánlott határon hogy el kell kezdenie (orvosi alapján, nem a szomszéd alapján), akkor kell szakemberhez fordulni addig nem ! Ne siettesd.

Nem akarok elkanyarodni a témától, de annyira bosszantó most is hogy 2 éves a fiam, és találkozunk kisgyerekes anyukákkal, rokonokkal, és akkor arról szól a találkozó hogy produkáltatják a gyerekeket mint a cirkuszi majmokat, ahelyett hogy szabadon játszanának, szegények meg tök zavarba vannak.

Megfogadtam ezt sose fogom, és nem akarom offolni a kérdésed csak tényleg tanácsot szerettem volna adni.

2018. márc. 11. 10:55
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megfogadom 😊
2018. márc. 11. 10:57
 17/22 anonim ***** válasza:
12: nekem is első babám 7 hónaposan ült, mászott, állt. Második babám meg nem, 8,5 hónapos, kúszni szépen kúszik, pár napja felült (oldalazva) meg négykézláb hintáztatja magát előre-hátra. Ennyi. :D tudom, hogy nincs lemaradva, igyekszem nem hasonlítani a fejlődésüket egymáshoz, egyébként van amiben meg előrébb jár, mint 1. babám ennyi idősen, szóval eltérően fejlődnek. Ismerek egy 2 éves kislányt, mindent későn csinált, 10 hónaposan kezdett ülni és mászni, másfél évesen indult el de másfél évesen folyékonyan beszélt. Úgyhogy nyugi, nincs a babád lemaradva, de lehet korábban fog pl beszélni, mint az ismerőseid babája.
2018. márc. 11. 12:16
 18/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mára beszéd alakul neki nagyon szépen kivehetően mondja adjál kezdi mamát is mondani de az még nem az igazi 😁
2018. márc. 11. 12:26
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

6-os vagyok

Miért kellene aggódni? Az elején jártunk gyógytornara,már a gyógytornasz is mondta H hamar el fog indulni. Én is 9 hónaposan indultam el anno. Ezért miért kell beszolnod?? A lányom kúszott,mászott,állt kapaszkodva. Semmit nem hagyott ki. És köszi egészséges.Most 11 hos, és sétálva megyünk az utcán. Orvos védőnő szerint sincs semmi baj ebbe!! De köszi a beszólást..

2018. márc. 11. 13:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Megfigyeltétek? Aki azt írta, hogy ennyi idősen a gyereke már ült vagy mászott, vagy aki szerint nem árt orvossal beszélni, azokat mind lepontoztátok?? Miért??
2018. márc. 11. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!