Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hos kisfiamnak hogyan csinálj...

5hos kisfiamnak hogyan csináljak főziket?

Figyelt kérdés
és milyen husit rakjak bele?
2008. okt. 27. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én lányom hat hónapos de husit még nem adtam neki. Nem írtad hogy a kicsikéd milyen gyümit és zöldséget eszik. Én megfőzöm a burgonyát, illetve inkább csak párolom, aztán összetöröm villával, a saját levében és utána még átpaszírozom szűrőn is. Ehhez keverek saját magam által készített sütőtök pürét, alma, banán, barack, körte pépet, ezeket is én magam készítem gyümicentrifugával ill. turmixolással, meg répát is, aztán most vezetem be neki a céklát amit megsütöttem sütőben úgy hogy megpucoltam a céklát, majd becsavartam alufóliába és beraktam a sütőbe. Azért így mert a vitaminok állítólag így jobban megmaradnak benne. Szóval ezeke keverem a krumplival. Aztán később jön a brokolli, karfiol, spenót stb.... Ja most a paradicsomos burgonya a menő....:)És ízlett neki a cukkini főzelék is. Szóval husit én úgy fogok neki adni, hogy megveszem a csirkemellet, megpárolom és jégkockatartóban lefagyasztom. Így egy egy kocka lesz egy adag főzelékhez. De én ezt majd csak 7-8 hónaposan kezdem el adni, mert elég nehezen eszik még a kislányom. Nincs valami jó étvágya. Meg tápszeres is sajna. De ez babafüggő. Remélhetőleg a te babucidnak jó étvágya van.

[link]

Ezen az oldalon találsz egy hozzátáplálási táblázatot, szeritnem nagyon jó.

Szóval remélem tudtam segíteni, de kíváncsian várom más anyukák tapasztalatait is. Mert sajna nekem nincs kontrollom, hogy jól csinálom e így a dolgokat. Üdv.

2008. okt. 27. 21:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon jól írta elöttem az anyuka, mi is 5 hónaposak vagyunk bár én már elkezdtem adni neki csirkemellet, és csirkemájat. Annyiban csinálom másképpen ,hogy ma pld.-ul sárgarépát, krumplit, és egy pici pipi mellet, nagyon kevés vízben főzőm egy icurka sóval, és én ezt össze turmixolom és anyatejjel lazitom. Nekem van a fagyasztóban és akkor legalább nem veszik kárba. De én is ugyan úgy teszek mindent krumplival sűritem az összes gyümikét. De láttam a boltban lehet már 5 hósan pulykamellet meg bárányhúst is adni , én még ezt nem próbáltam. a körtétől nekünk fájt a pocija meg a zöldborsótól is( ezt bébi ételbe vettem) . A k betűs ételeket nem javasolják csak 6-7 hónapos kor után, legalábbis nekem ezt mondta a védőnönk. Szoktam neki a gyümit sűriteni a bébi kekszel ,azt is nagyon szereti és laktatóbb, mert ugyan tudom még szoptatni de a sima gyümölcsöt adom neki, hamar éhes lesz. Nem elég tápláló neki.

további boldog babázást

Nem tudom nálatok, hogy van de olyan édes szopni akarja még a kanalat :)

2008. okt. 27. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én adtam neki előzőeken kívül csmájat cseresznyével,de pl.a birsalmát is szereti.Ezt párolom.

2-nak üzenem: nekünk is gond volt a körtével és borsóval.A megoldás a körtét hámozva add, a borsót pedig paszírozd át,hogy a héja ne legyen benne.

2008. okt. 27. 22:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok és köszi a többieknek is a jótanácsokat, meg a megnyugtató sorokat, hogy ezek szerint jól csinálom. Örülök, hogy itt legalább van egy kis kontrollom, mert amúgy senkim sincs. A védőnő meg már nem jár.... Szóval igen a körte is nagyon fog, de nekünk az alma is nagyon fogott és a banán is. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy mindíg raktam hozzá őszi, vagy sárgabarack pépet, vagy levet. Nekem is volt anyatejcsim a fagyóba és bele is raktam a kajábába de sajna úgy nem fogadta el. Sőt még a tápszerrel felesben sem, ezért az utólsó két adagot már ki is kellett dobnom. De ha a babuci elfogadja akkor az a legjobb amit még bele lehet tenni. A második hozzászólónak üzenem, hogy ha a gyümit sűríteni szeretnéd akkor van egy Sinlac nevű nagyon fincsi pép, ami szentjánoskenyérmag és rizs alapú pehely. Ezzel mindent lehet sűríteni, dúsítani, az ismerősi körömben minden baba imádja, még az én válogatós kislányom is. De önmagában is nagyon fincsi. A doki írja fel 1400 Ft és kb. egy hónapig elég, persze attól függ mennyit eszik belőle a babucika. Mi csak az utólsó esti etetéskor adjuk neki. Tápláló, és nyomós. Mindenkinek jó éjt.
2008. okt. 27. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

2. hozzá szóló vagyok, nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és megfogadom, kipróbáljuk amit javasoltál pépet, feliratom. A körtét én meg pucoltam és úgy adtam de úgy is hasfájást okozott. A zöldborsót meg üveges bébi ételbe vettem, pont azért mert azt hittem h ez nem fogja annyira felfújni, de tévedtem. Majd később újra próbálkozom vele.

Boldog babázást mindenkinek

2008. okt. 28. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!