Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Új krumpli is vagy csak...

Edus83 kérdése:

Új krumpli is vagy csak régivel lehet kezdeni a hozzá táplálást? Már nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 8. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az újkrumpli megtörve, turmixolva nyúlós, szinte ehetetlen, ui. még a benne lévő krumplicukor nem alakult át keményítővé (ezért magunknak se jó ebből a krumplipüré). emellett sajnos a nagy része fóliás, így sok benne a nitrát is... Ha normális állagú krumplipürét szeretnél,csináld a régiből!
2010. jún. 8. 10:45
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Én lányom újkrumplit eszik, nem turmixolva, mert úgy tényleg nyúlós, de ha a régit turmixolod, az is nyúlós lesz. Elég áttörni egy szitán, pici főzővízzel elkeverve. Dr. Kerekes Judit babaszakácskönyvében benne van, hogy nyugodtan lehet adni újkrumplit is. Mostmár talán az új jobb is, mint a tavalyi, ami 20x kicsírázott, csak a zöldséges leszedte róla.
2010. jún. 8. 11:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. jún. 8. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ne adjak neki újkrukplit, sőt a zöldségesben megvetteket se használjam neki, inkább fagyasztott cuccokból főzzek neki.
2010. jún. 25. 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a dokinéni mondta, hogy nem szabad újkrumplit adni a keményítő, vagy mi miatt.
2010. jún. 25. 12:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Én meg azt hallottam, hogy a többször kicsírázott, majd lecsírázott krumplit nem szabad odaadni a babáknak.

Akkor most mire hallgasson az ember?! Szerintem semmi baja nem lesz neki egyiktől sem.

Személyes tapasztalatom szerint, az új krumpliból jobbat lehet főzni, finomabb.

2010. jún. 25. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem is hallottam ,hogy nem lehetne újkrumplit adni... Amikor kezdtük a hozzátáplálást még nem volt újkrumpli, de nem is ette a krumplit (régit). Viszont mióta újkrumplit főzök, azóta imádja.
2010. jún. 25. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!