Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött babának adtok...

Újszülött babának adtok anyatejet, ha nagyon kevés is van belőle?

Figyelt kérdés
Vegyititek tápszerrel? 2 hetes a babám és sajnos nagyon kevés a tejem, naponta 2x fejem le, de alig lesz 50 ml.Szopizni nem tud, mert nagyon lapos a mellbimbóm, sehogy nem tudtuk megoldani ezt a problémát, mellesleg nagyon rászokott már az üvegre. Nem adtam oda az anyatejet, mert azt hiszem, h túl vékony, nem lakna jól vele...Ti mit tennétek? Lehet vegyiteni a tápszerrel?
2010. jún. 7. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen add oda neki amennyi van, a többit pótold tápszerrel, de először a lefejt tejedet kapja cumiból utána a tápszert. Ha csak 10 ml-t adsz neki minden etetésnél, az is nagyon jó, minden cseppje aranyat ér egy 2 hetes babának!
2010. jún. 7. 11:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Én ugyanúgy vagyok/voltam vele. Kezdetektől kevés a tejem. De minden lefejt mennyiséget odaadok neki. Mégha ez nagy meló is hosszútávon, és néha elkeserítő is a helyzet. Ha meglátom milyen kevés, legszívesebben sírnék. De 8hónapos, és a mai napig adok neki, persze tápszerrel kiegészítem utána. De először a tejet adom!
2010. jún. 7. 11:31
 3/7 anonim ***** válasza:

szia, a babám amikor megszületett nagyon besárgult, és leesett a vércukra is, ezért egy hétig az intenzíven volt, nem tudtam szoptatni. nagyon bedurrantak a melleim a 2. napon, de alig tudtam valamit kipréselni, mert el is záródtaka csatornák, iszonyú volt, se kézzel (a csecsemősök is csak pár cseppeket tudtak kipráselni), meg a kórházi mellszívó is alig tudott vmit kiszedni, ilyen 10-20 ml volt a max. de azokat mindig átvittem a babámnak az intezívre, mondván hogy az is csak valami, és ahhoz hozzákeverték a tápot, és úgy ette meg. Hálistennek utána sikerült, 1 hónap küszködést követően átállni a cicire, és utána nem volt semmi gond, 6 hós koráűig cvsak azt kapott, és még most is kap (17 hós).

a másik, hogy nekem sincs valami nagy kuugró mellbimbóm..olyanniyra nem, hogy rögtön szülés után, amikor próbáltam szoptatni, a csecsemős kijelentette, hogy meg se próbáljak bimbóvédő nálkül, mert olyan a mellem, hogy nem jelent kell őingert a babámnak, és nem fog szopni. hát akórházban végig a bimbóvédővel szerencsétlenkwdtem, az utsó 3 napon, amikor már odaadták a babámat, de az valami eszméletlen volt, nem volt jó. aztán itthon anélkül próbáltam, bár nagyon fájt, mert a kórházi mellszívó véresre sebezte mindkát cicimet, és olyan 3 hós koráig minden szoptatás egy kisebb rémálom volt. de egyáltalán nem volt baj, hogy olyan a mellem amilyen. de persze ettől simán lehet, hogy nálatok mégis gond volt.

lényeg a lényeg: szreintem ha még tudsz fejni, és kijön valami, akkor azt add csak neki oda, az is számít sokat! :)

2010. jún. 7. 11:33
 4/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
69%

kevés az a napi két fejés!!! így nem is lesz több a tejed! tessék annyiszor fejni, ahányszor megeteted a babát! azon ne aggodalmaskodj, hogy sovány, az pont jó a babának! és főleg ne keseredj el, mert nagyon-nagyon sokan vagyunk, akik így kezdték! azóta én még mindig szoptatom a fél éves kislányomat, és adok is le anyatejet.

Tanácsaim: az etetés szeánsza az első hetekben szigorúan a következő legyen: cicire rakod a babát. próbáld meg bimbóvédővel, hátha rákap. ha csak pár cseppet is tud kipréselni, akkor is elindultatok a rendes szoptatás felé. Aztán add neki a cumisüvegből az előre odakészített lefejt anyatejet vagy tápszert (én nem kevertem, vagy ez, vagy az volt). Majd etetés után fejd le mindkét cicidet. Aztán észre fogod venni, hogy a mellbimbód egyre jobban megformálódik, és próbálkozhatsz simán odaadni a babádnak. Ha kitartó vagy, egy hónap múlva szoptatsz és elfelejtheted a tápszert, a cumisüvegeket, de akár a fejést is! Arra lelkileg készülj fel, hogy nagyon fog fájni a szoptatás, főleg bimbóvédő nélkül, de az is el fog múlni.

2010. jún. 7. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Az en babam is nagyon keves anyatejet kap kezdetek ota. De ettol fuggetlenul mindig adok neki, nem adom fel. A kulombseg annyi, hogy az enyem szopizik, utanna meg potolni kell tapszerrel. En nem vegyitenem ossze. Elobb odaadnam neki az anyatejet es utanna potolnam tapszerrel. Sajnos tudom, hogy nem egyszeru.:( Elobb anyatejet adni, aztan tapszert keverni, utanna fejni es meg az ember sterilizaljon is es mire vegez mar kezdheti is elolrol. De ez ne tartson vissza, idovel megoldodik es menni fog. De igaza van annak aki irta, hogy probalj meg ne csak 2-szer fejni.
2010. jún. 7. 12:39
 6/7 anonim ***** válasza:
egy evésnél 20 milit tudott szopni a kisfiam az első naptól kezdve. A befelé forduló mellbimbó ellen bimbóvédőt használtam, de így is csak 5 hetes koráig tudtam szoptatni. A végén már azt a kis 5 milit is, amit sikerült kipréseljek, a hűtőben őriztem, mint valami kincset és etetésnél a tápszerhez kevertem.
2010. jún. 7. 14:51
 7/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
ma 11:40 vagyok. aki lusta/nem tud/nem akar fejni, és megsértődik azon, ha másnak sikerül, nézzen már magába, és ne nyomja meg a lefelé mutató kezecskét, mert az inkább őt minősíti, mint a választ. ááá, megint elvettétek a kedvem az oldaltól...
2010. jún. 7. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!