Nektek tetszenek ezek a nevek?
Eufrozina lány lenne ha lány lenne, Ajtony ha fiú.
Ezek a nevek mennyire vállalhatóak?
Nagyon nem. Eufrozina mint egy betegség vagy legalábbis kórházi kifejezés, Ajtonyt nem is minősítem.
De mi ez a bolond szokás hogy 10-14 idegen nő döntse el a gyerekeitek nevét gyakorizók?
Elírtam a kérdést , (Eufrozina lenne ha lány lenne).
Köszönöm a válaszokat
Nekem van Eufrozinia nevű csoporttársam, de ő ukrán. Efonak hívjuk. Itt nem lóg ki a környezetből, lévén külföldön élek, rengeteg nemzetiség van a csoportban. Magyarországon ez a név nem epp hétköznapi kategória. Ha passzol a vezeteknevehez, nem vészes.
Ajtony nagyon nem jön be. Plusz a női névhez se passzol, tehát ha valaha egy fiunis összejön és ezt a nevet kapja, nagyon mókás lesz.
Hat szerintem szornyu mindketto. Ne csak arra gondolj, hogy neked mi tetszik, hanem arra is, hogy o ezt a nevet egy eleten keresztul viseli.
Kepzelj el hetkoznapi helyzeteket: ha felszolitja a tanar oran, ha a szerelme a neven szolitja, ha te haragosan szolsz hozza, ha mama becezi.
Onzo dolog kizarolag a neked tetszes miatt nevet valasztani.
5 miért lesz mókás ha nem "illik össze"??? Te úgy mutatkozol be hogy "Teréz vagyok, de a tesóm Péter"?
Ész hova mész..........
Nekem alapvetően tetszenek a különleges hangzású nevek, nemsokára születendő gyermek is azt kap, de ez az Eufrozina és Ajtony nagyon nem jön be.
Eufrozina: ahogy írták, mintha valami betegség neve lenne vagy orvosi kifejezés... Én is hasonlóan érzek, nekem konkrétan az eutanázia ugrott be róla (bocs)
Ajtony: nem hangzik valami jól. Szép dolog, ha valaki ősi magyar nevet ad a gyerekének, de vannak ennél szebb férfinevek. :) [link]
7!
Nem szoktam így bemutatkozni, ellenben mondjuk megegyszer ovodasnal is felmerul alap kérdés a "bpvan testvéred, hogy hívják "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!