Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A párotok segít annyit a...

A párotok segít annyit a babátok körül, amennyit ti elvárnátok?

Figyelt kérdés
Az én párom az első 1-2 hétben nagyon lelkes volt, örültem is, hogy milyen jó apa. 3 hónapos a babánk, de az utóbbi időben szinte semmit nem segít. Éjszaka nyilván el sem várnám, hogy felkeljen, hiszen reggel dolgoznia kell, de az a baj, hogy munka után sem veszi ki túlságosan a részét. Együtt fürdetünk, ez minden este így van, de ezen kívül nincs sokat vele. Alig tudok vacsorázni vagy 1 perc alatt lezuhanyozni, mert sajnos általában sír a lányunk, mikor nála van. Ő meg már szól, ha esetleg 5 percig eszek, hogy siessek. Nekem pedig annyira jól esne legalább egy nap egyszer nyugodtan enni, de nem sikerül. Barátnőim szerint van nála sokkal rosszabb férj is, sokan ennyit sem segítenek, de én örülnék, ha jobban el lennének ketten, de nem így van.
2018. febr. 2. 19:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

10es

Nem értek egyet, a gyerek nem egy munka és 24 órát igényel. Párod munkája meg nem.

És egyszerre letenni a lantot? Hát akkor megintcsak nem jó,amit írtál.

Nem a nő dolga minden. A férfi az apuka is és vállalta (elvileg) hogy innentol tobb feladata lesz

2018. febr. 3. 13:26
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

Én nagyon büszke vagyok a férjemre, szuper apuka. 2,5 éves a lányunk, elejétől mindent csinál, egyetlen dolog volt, amit sosem, a körömvágás. Eleinte nem merte, mert olyan pici az ujja, most meg rászól már a gyerek, hogy ezt anyával szokta :D

Éjjel ő sem kelt, de én mondtam, hogy ne tegye, anyatejes volt a lányunk, tehát nekem mindenképpen kelni kellett szoptatni. Az volt az egyezmény, hogy én kelek éjjel, ő aludjon, reggel meg szopi után én aludhattam még egy másfél órát, addig ő szórakoztatta a kisasszonyt.

A gyerek másfél éves kora óta heti 1 napot bemegyek a munkahelyemre, amikor a férjem szabadnapos, ilyenkor egész nap ketten vannak, szuperül elvannak együtt. Volt már, hogy éjszaka nem voltam itthon pl. céges csapatépítő miatt pár hónapja, akkor 2 napig is az apjával volt a lányunk, semmi gond nem volt akkor sem. Fel se merült bennem olyan, hogy nem hagyhatom rá.

Szóval nálunk teljes értékű szülő apa is.

2018. febr. 3. 15:34
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

nem tudom a te gyereked miért igényel 24 órát, az enyém nem igényel mivel aludni szokott este.

És igen, a munka csúnya szó, viszont a Te feladatod a gyerek ellátása elsődlegesen! Ezért vagy otthon! Ezért kapod az államtól a támogatást, hogy elvégezd a gyerek körüli teendőket! A férjed dolga meg az, hogy biztosítja ez idő alatt neked az asztalra valót! Így hiába pontozol le, akkor is az a véleményem, hogy a férj dolgozzon, a nő lássa el a gyermeket meg a háztartást, de ha a férj hazaér a munkahelyéről, vagy segítsen be, vagy mindkettő dőljön le és pihenjen ha teheti! (Egyébként ha olvasnál is pontozgatás helyett, rájönnél, hogy ugyanarról beszélünk, csak én kissé gyakorlatiasan fogalmaztam)

2018. febr. 3. 18:00
 14/17 anonim ***** válasza:
63%
Igen. Minálunk munkamegosztás van mivel Ő is Én is cselekvőképes, felnőtt emberek vagyunk és attól, hogy én nem járok el itthonról dolgozni, a baba a munkám. És nem magamnak szültem, van Neki apukája is aki a két nap pihenőjében felkel a babához és elmosogatja maga után a tányért amiből evett, vagy beindít egy mosást. Én nem egy gyereket választottam, akit kiszolgáljak, hanem egy férfit aki megbecsüli a társát és nem nézi rabszolgának. Másrészt pedig én is visszamegyek majd dolgozni 2 éves korában a gyereknek és nem fogom vinni a munka, gyerek, háztartást egyedül. Közös ház, közös házimunka, közös gyerek, közös pénz, közös kelés. Ahol nem így megy, sajnálom!
2018. febr. 3. 18:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a pelenkázást és az etetést nem vállalja párom, minden mást meg tud és szivesen meg is csinál a baba körül. Emlited ezt a kajálos dolgot h nem tudsz nyugodtan enni. Nem értem párod h birja nézni h villámsebességgel kell belapátolnod a kaját mert ott a siro baba...nálunk ö zavar el enni h menjek ki a konyhába,üljek le ö meg elvan a gyerekkel. Házimunkát is szo nélkül nyomja, hazajön,látja h pl nem volt idöm elmosogatni mert egész nap sirt a pici és kézben volt. Azonnal nekiáll elmosogatni. Sztem ez lenne a természetes, nem az h "én egész nap a meloban voltam és most fáradt vagyok ugyhogy meresztem a fenekem". hiszen a gyerek az övé is...Sajnálom h ez nálatok nem müködik ilyen flottul. Azért az még lehet, h ahogy nö a baba és egyre többmindent lehet vele cdinálni,akkor jobban ellesz vele párod,söt még élvezni is fogja a közös játékot a gyerekkel, te meg nyugodtan zuhanyozhatsz és ehetsz:)
2018. febr. 3. 19:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én férjem rengeteget dolgozik-értünk.Sokszor nagyon fáradt mire hazaér.De alig várja hogy hazaérjen,és a gyerekeivel lehessen.Általában mire hazaér már kaja is van,meg rend is,de bizony volt már rá példa,hogy annak ellenére,hogy én egész nap itthon voltam,ő mosogatott például.Ja,kérés nélkül.

Nekem az az igazi segítség,ha vigyáz a picire,én meg közben nyugodtan csinálhatom a dolgom.Kevesebbnek érzem magam,ha ő csinálja azokat a dolgokat,amik az én dolgaim lennének,még ha tudom is,hogy szívesen teszi.

Nemrég műtöttek,bekerült két hét pokol az életünkbe,sajnos a szoptatáson kívül egyáltalán semmit nem tudtam csinálni,az ágyból kikelni is csak végszükség esetén...Az én csodálatos férjem nagyon jól állta a sarat,ellátta a gyerekeket,engem,a háztartást,tényleg minden a nyakába szakadt hirtelen!De egyetlen panaszra utaló szó sem hagyta el a száját 😊

2018. febr. 4. 07:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen. Sőt van, amikor aznap ő csinál mindent (egyébként én dolgozom, ő jelenleg nem, de fordított esetben is segített mindenben.)
2018. febr. 4. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!