Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babáknak is van melegük,...

A babáknak is van melegük, emiatt sirhatnak?

Figyelt kérdés

A 6 hónapos babámra nem mertem rövödujjut adni, hosszu ujju vastagabb rugdalózót, egy kardigánt is adtam rá meg zoknit. Sütött a nap ő rá is és nagyon sirt le is izzadt, de féltettem, hogy fázni fog. Szerintetek azért sirt mert melege volt?

Mikor levettem róla a kardigánt megkönnyebült, és mikor leöltöztettem itthon jol érezte magát rugdalózott össze vissza :)

2010. jún. 6. 14:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7%

Érdekes dolog ez. Én is gondban vagyok sokszor, pedig már másfél éves örökmozgó a lányom. Általában úgy öltöztetem mint magunkat + egy kis kardigán + zokni a táskába, ha fázna.

Ha babakocsiban sétálunk (mármint ő abban ül), mi pedig mozgunk, akkor ő egy réteggel többet kap, mint mi, hisz ő nem mozog.

Sírthatott mástól is (pld. foga?) és attól melegedett ki, izzadt le. Azért ha a nap rásütött, akkor hátul a tarkójánál tudod érezni, hogy ott izzad-e, akkor melege van, és le kell venni róla egy(két) réteg ruhát.

Tudom nehéz, de bele lehet jönni. :)

2010. jún. 6. 14:32
 12/17 anonim ***** válasza:
18%
2010. jún. 6. 15:03
 13/17 anonim ***** válasza:
65%
szerencsétlen gyerek, erre tényleg nem mentség az, hogy első babás
2010. jún. 6. 15:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Úgy kell öltöztetni, ahogy Magadat. Ha meleged van, akkor valószínűleg neki is. Persze sírhat és a szomjúságtól is. És valóban simán hőgutát kaphat és kiszáradhat. Egy ekkora babának teljesen olyan a hőháztartása, amilyen a felnőttnek. Azt mondják nem a karját, hanem a kézfejét kell nézni, hogy hideg-e. De ilyen melegben tényleg nagyon sok ruhát adtál rá.
2010. jún. 6. 17:20
 15/17 anonim ***** válasza:
35%
Túlöltöztetés kisbabáknál bölcsőhalált okozhat.Egy vékony! réteggel kell neki több mint nekünk.
2010. jún. 6. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Sokmindentő sírhat a baba, de megkockáztatom, hogy a tiédnek melee volt. Nagyon durván túlöltöztetted ebben a melegben, és ez még többet árthat mint használ. Megizzad, levetközetetd, akkor meg megfázik...

Az én 2 hónapos babócám mindössze egy rövid bodyt+ zoknit viselt. Gondoltam hogy kiteszem ebbe, ha kevés még ráadok egy vékony nacit. Textilpelussal takartam be mikor aludt, és még így is kicsit beizzadt a háta, úgyhogy bőven elég volt az amit ráadtam.

2010. jún. 6. 23:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Megnézném a kérdezőt, hogy érezné magát hosszú ujjú ruhában és kardigánban. KÁNIKULA van, ha nem tűnt volna fel egyeseknek, és igen, A BABÁK IS ÉRZÉKELIK A HŐMÉRSÉKLETET. Itt az utcában az újszülötteket is egy szál body-ban viszik sétálni. Vajon miért? Ja, talán csak nem azért, mert dög meleg van?
2010. jún. 9. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!