D vitamint külföldön is adni kell?
Már miért ne kellene?
Ha utánaolvastál volna,hogy "mire való" a D-vitamin,nem írtad volna ki a kérdést.
Nemhogy az északi, de pl. Franciaország legdélibb, legnaposabb részein is adnak D-vitamint a babáknak.
Mint ahogy azoknak a felnőtteknek vagy idős embereknek is, akik keveset járnak el otthonról, vagy állandóan mesterséges világítás alatt dolgoznak.
Csak a felnőttek nem napi, hanem havi szinten kapják.
#6.
A kérdező arra kíváncsi, hogy más országokban is adni kell-e a D-vitamint.
Miután a kérdés a "babák" kategóriában lett feltéve, erre válaszoltam, egy apró kiegészítéssel.
Nem egészen értem, miért kötsz bele a hozzászólásomba, ráadásul úgy, hogy még a kérdésre sem adsz választ!
Kedves #5, 7! Elnézésedet kérem, elírtam a számot - a #4-re gondoltam.
Bár ami azt illeti, szerintem ez a tévedés a hozzászólásomból minimál szövegértéssel simán dekódolható lett volna, miután én is pontosan azt írom, amit Te is írsz... Erre már abból is következtethettél volna, hogy 100%-on áll a hozzászólásod, tehát nyilván én is felértékeltem, nem úgy, mint Te sértődötten az enyémet... :D
#6 igen arra gondoltam. Vannak olyan oltások amit itt nagyon ajánlanak külföldön meg hülyének néznek mert csak akkor kell, ha pl. Afrikába menne.
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert mind a két gyerek felpörög tőle és nyugtalan lesz. Olvastam, hogy ez másnál is előfordul.
Ezt nem értem.
Oltásban kapja a gyereked a D-vitamint?
Nálunk cseppekben adják, ha jól emlékszem napi 3 cseppet kellett szedniük, talán másféléves korukig.
Afrikában pedig annyi a napsütés, hogy ott fontos a legkevésbé.
Talán valami más védőoltásról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!