Egy hetes a kisfiam és úgy veszem észre hogy nem hall.
Nem ilyed meg a kutya ugatástól és az ajtó
becsapásától sem. Lehet hogy nem hall?
Mindenképp vidd el fülész szakorvoshoz, pár pillanat az egész vizsgálat, és legalább megnyugszol, hogy látta orvos.
2008. okt. 26. 10:38
szia nálunk megcsinálták a hallásvizsgálatot mégsem ilyed meg semmitől.pedig hall.Nyugodj meg ez azért van mert az ujszülötteket még nem érdeklik ezek a zajok.Hidd el nincsen semmi baj mi 8 hetesek vagyunk és most kezd ilyedezni de nem nagyon.A legfontosabb,hogy ha ugy megnyugszol vidd el hallásvizsgálatra bár szerintem felesleges.Ugyanis a kórházban kérés nélkül is ellenőrzik a reflexeit és ha lenne valami már ottt szóltak volna.jó babázást.
2008. okt. 26. 10:45
Ha alszik és hangos beszédre felébred, akkor biztos, hogy hall. Próbáltad már?
2008. okt. 26. 10:46
Szia egyet értek az elöttem szoloval!Próbálj meg tapsolni neki szólj hozzá TE hisz a te hangodra figyelnie kellene Szerintem az orvosok megnézik az ilyesmit Bár nálink Szerbiába igy van Természetesen szültél?
2008. okt. 26. 10:51
Nyugodj meg!Egy hetes kisfiú még nem kell, hogy figyeljen a zajokra.Kb. 1 hónapos korára változik meg a helyzet és a baba elkezd a hang irányába fordulni.
2008. okt. 26. 11:39
Egy hetesen még pici nagyon. A hallását nálunk csak 1 hónaposan vizsgálták. A teljes siketséget sem lehet megbízhatóan megállapítani ilyen korán, csak akkor, ha már jobban figyeli a kicsi a világot. Nálunk a klinikán épp azt figyeltük mindig, hogy milyen édesen aludtak a szobában a babák, miközben a nővérkék csapkodták az ajtót. Ilyenkor még nem zavarják a zajok.
Nyugodj meg, semmi baj szerintem. Néhány hét múlva a gyermekorvos biztosan azt állapítja meg, hogy semmi baja.
2008. okt. 26. 13:26
7/15 A kérdező kommentje:
Tegnap elvittem egy magán rendelésre de ott sajnos nem tudták megmérni mert nyugtalan volt.Sajnos csak a rossz lebeg a szemem előtt és nem tudok megnyugodni.Csak sirok egész nap és már atejem is kezd apadni.De azért köszönöm a válaszokat.A másdodik válazsolótólkérdezném hogy ajtó becspódásra és ilyen nagy zajokra sem riad meg a babája?
én azt olvastam, hogy ilyen pici korban a babák kiszűrik a nekik kellemetlen hangokat, vagyis egyszerűen nem vesznek tudomást róluk. a magándoki nem mondta el ezeket? egyáltalán mit mondott? nem nyugtatott meg?
hol laksz? Pécsett a Nyár utcában végeznek számítógépes hallásvizsgálatot babáknál. Ha esetleg közel laksz, kérj beutalót a gyerekorvostól, így ingyenes.
egyébként akik a pécsi klinikán születtek, azoknál megcsinálták ezt a vizsgálatot, így az én babámnál is.
2008. okt. 26. 18:28
szia. mi van veletek? légyszi jelentkezz!
2008. okt. 29. 12:18
10/15 A kérdező kommentje:
Szia! Még nem tudok semmi jóról beszámolni mert hétfőre kaptunk időpontot a klinikára ahol megnézik.De pl. volt olyan hogy a csörgőre összerezzent egymás után háromszor és utánna ismét semmire.Sajnos nem tudom eldönteni hogy most mi is lehet de próbálok nem görcsölni és majd hétfőn kiderül.Köszönöm az érdeklődést és jelentkezem.
Kapcsolódó kérdések: