Szerintetek mennyire kirívó a Szófia név?
Egy ideig a Zsófia tetszett, de a külföldi nevünkhöz jobban illik.
Szerintem nem az a kategória, mint a Amanda, Dzsesszika, Napsugár, Ajándék, Vénusz stb.
Meg a Mia, Nina, Lia, Lina, Léna.
Annyira utálom ezeket a neveket. Még a Sára is tetszik, ha nem ez.
Nem lehetsz túl művelt, ha nem tudod a Villő meg az Emőkét hova tenni. Mellesleg ezekből biztos kevesebb van mint a Szopikából.
Mellesleg ha tetszik az Eszter, azzal jobban is járna mindenki. Te is a gyereked is.
Nem az, hogy nem tudom hova tenni. De nagyon csúnya nevek, most is, hatvan éve is és 200 is. A hangzása is.
Előbb lenne Erzsébet vagy Annamária, egyik sem csúnya.
Nekem tetszik a Szófia, de tucatnév. Ha ez téged nem zavar nyugodtan add a kislányodnak.
Az ismerősi körben nekem 1 Szófia és 2 Szofi van.
Az én lányom neve Pálma, sokakat kiakasztott már de nekünk tetszett és lányom is szereti és ez a lényeg.
Hű, kérdező, a stílusod bicskanyitogató. Elképesztő, hogy így leszólsz minden nevet.
Semmi baj nincs se a Szófiával, se a Sárával, bár roppant eltérő a stílusuk, így elég szedett vedett a "listád", de semmivel nem jobbak, mint az Emőke vagy a Villő. A Sára pl. kifejezetten avítt.
Az pedig, hogy a kérdésben felsorolt nevek nem tetszenek neked, a lőtéri kutyát sem érdekli, mert ilyen stílussal a véleményed érdektelen.
Egy Hedvig és egy Villő anyukája vagyok.
Attól, mert "avítt", még szép név. Nekem semmi bajom, azzal, hogy régi a név.
De rosszul vagyok, hogy milyen neveket adnak, Zsáklin, Paméla, Tiffáni...
Amúgy leugattak már többször is, mások os, hogy régi nevek. Haladni kell a korral, legyen szép külföldi neve...
Nem akartam senkit sem megbántani, nem volt szándékomban.
Már bocsánat, de sértődsz és támadsz, ha valakinek nem tetszik az általad választott név, aztán gond nélkül fikázol más neveket... a stílusod sok mindent elárul rólad.
A kérdésre válaszolva: felénk nagyon sok Szófia és Szofi van, egyáltalán nem kirívó, sőt inkább tucat. Nekem a Szófia névről a divatoskodó szülők gyerekei jutnak eszembe. Próbáltak egyediek lenni, mert a Zsófia már olyan elcsépelt és snassz, de nem jött össze nekik. Ugyanolyan külföldi név magyar írásmóddal, mint az Elizabet vagy Dézi.
Kérdező, borzalmas a viselkedésed. Nem a gyerek neve miatt kéne aggódnod, ilyen anya mellett lesz szegény kislánynak más baja is...
Nincs gond a Szófiával, ha nektek az tetszik, nevezd el úgy.
Én például sosem adnék külföldieskedő nevet a gyerekemnek, mert nem tetszik. De attól nem szólnám le a többi nevet, mert attól hogy nekem nem tetszik, másnak még lehet az a kedvenc. Mint ahogy azt is tudom, hogy az általam adott név is megosztó.
Az én kislányom a Garamvölgyi Cecília(Cili, Lia)nevet kapta.
De tetszik még az Alina, Karina név is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!