Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mennyire kirívó a...

Szerintetek mennyire kirívó a Szófia név?

Figyelt kérdés

Egy ideig a Zsófia tetszett, de a külföldi nevünkhöz jobban illik.

Szerintem nem az a kategória, mint a Amanda, Dzsesszika, Napsugár, Ajándék, Vénusz stb.

Meg a Mia, Nina, Lia, Lina, Léna.

Annyira utálom ezeket a neveket. Még a Sára is tetszik, ha nem ez.

2018. jan. 8. 20:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

Nem lehetsz túl művelt, ha nem tudod a Villő meg az Emőkét hova tenni. Mellesleg ezekből biztos kevesebb van mint a Szopikából.

Mellesleg ha tetszik az Eszter, azzal jobban is járna mindenki. Te is a gyereked is.

2018. jan. 8. 20:47
 12/20 A kérdező kommentje:

Nem az, hogy nem tudom hova tenni. De nagyon csúnya nevek, most is, hatvan éve is és 200 is. A hangzása is.

Előbb lenne Erzsébet vagy Annamária, egyik sem csúnya.

2018. jan. 8. 20:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a Szófia, de tucatnév. Ha ez téged nem zavar nyugodtan add a kislányodnak.

Az ismerősi körben nekem 1 Szófia és 2 Szofi van.

Az én lányom neve Pálma, sokakat kiakasztott már de nekünk tetszett és lányom is szereti és ez a lényeg.

2018. jan. 8. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
"Olyan nevet úgy sem tudsz adni ami még nem létezik vagy csak kevés van belőle" => Nyilván, de nekem pl sikerült olyan nevet választani, és nem szándékosan, hanem mert nagyon megtetszett (Tamina), hogy mindig visszakérdeznek, + többen megjegyezték, hogy nem is hallottak még ilyen névről...
2018. jan. 8. 21:13
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Hű, kérdező, a stílusod bicskanyitogató. Elképesztő, hogy így leszólsz minden nevet.

Semmi baj nincs se a Szófiával, se a Sárával, bár roppant eltérő a stílusuk, így elég szedett vedett a "listád", de semmivel nem jobbak, mint az Emőke vagy a Villő. A Sára pl. kifejezetten avítt.

Az pedig, hogy a kérdésben felsorolt nevek nem tetszenek neked, a lőtéri kutyát sem érdekli, mert ilyen stílussal a véleményed érdektelen.

Egy Hedvig és egy Villő anyukája vagyok.

2018. jan. 8. 21:16
 16/20 A kérdező kommentje:

Attól, mert "avítt", még szép név. Nekem semmi bajom, azzal, hogy régi a név.

De rosszul vagyok, hogy milyen neveket adnak, Zsáklin, Paméla, Tiffáni...

Amúgy leugattak már többször is, mások os, hogy régi nevek. Haladni kell a korral, legyen szép külföldi neve...

Nem akartam senkit sem megbántani, nem volt szándékomban.

2018. jan. 8. 21:21
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsánat, de sértődsz és támadsz, ha valakinek nem tetszik az általad választott név, aztán gond nélkül fikázol más neveket... a stílusod sok mindent elárul rólad.

A kérdésre válaszolva: felénk nagyon sok Szófia és Szofi van, egyáltalán nem kirívó, sőt inkább tucat. Nekem a Szófia névről a divatoskodó szülők gyerekei jutnak eszembe. Próbáltak egyediek lenni, mert a Zsófia már olyan elcsépelt és snassz, de nem jött össze nekik. Ugyanolyan külföldi név magyar írásmóddal, mint az Elizabet vagy Dézi.

2018. jan. 8. 21:43
 18/20 anonim válasza:
51%

Kérdező, borzalmas a viselkedésed. Nem a gyerek neve miatt kéne aggódnod, ilyen anya mellett lesz szegény kislánynak más baja is...

Nincs gond a Szófiával, ha nektek az tetszik, nevezd el úgy.

2018. jan. 8. 22:23
 19/20 anonim ***** válasza:
66%

Én például sosem adnék külföldieskedő nevet a gyerekemnek, mert nem tetszik. De attól nem szólnám le a többi nevet, mert attól hogy nekem nem tetszik, másnak még lehet az a kedvenc. Mint ahogy azt is tudom, hogy az általam adott név is megosztó.

Az én kislányom a Garamvölgyi Cecília(Cili, Lia)nevet kapta.

De tetszik még az Alina, Karina név is.

2018. jan. 9. 06:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan nevet adj neki amilyet szeretnél. Az én lányom is Szofia, itt a környéken elég ritka. De ha sok lenne akkor is ezt adtam volna neki mert nagyon tetszik ez a név. (egyáltalán nem olyan mint amiket felsorolás, nem kisebbségi vagy hogy is írjam. Én sem vagyok az mégis ezt adtam neki)
2018. jan. 16. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!