Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babának milyen a...

8 hónapos babának milyen a napirendje?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt hogy mennyit alszik éjszaka és nappal, illetve hogy milyen időközönként és hányszor eszik egy nap?
2008. okt. 25. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:
maximum 1 szer ébred fel éjjel..és nem enni..hanem csak inni.reggel felkel x idöben ksi könnyü reggeli,babäknak kaphato üvegesek..reggeli babajoghurt stb..aztän jätszik kicsit..majd ismét alszik picit,majd amikor felébred ebéd..utäna megint délutäni vihäncoläs vagy ami tetszik...majd egy uzsi..lehet banän-alma pürés vagy ilyesmi,utän lehet megint aludni fog(de ezt babäja välogatja) aztän este pancsi majd vacsi és iräny az ägy..legaläbbis az enyém ilyen volt 8 honaposan.most 1 éves
2008. okt. 26. 01:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisbabám nyolc és fél hónapos. Mi általában reggel 5 és fél 6 körül kelünk, 6-kor hamizunk tápszert + pelenkacsere, öltötetés. Ekkor játszik még kb. 1 vagy másfél órát, aztán alvás. Ébredés után tízóraira (kb fél tíz, tíz körül) gyümölcsöt kap, pl. banánturmix (tápszerrel szoktam csinálni)aztán peluscsere majd játék, vagy séta, vagy amihez éppen kedvünk van. Szoktunk a kertbe menni, ő a babakocsiból szemléli, hogy kertészkedem, sajnos az ilyen, számára passzív cselekvéseket már nem tűri sokáig :-). Utána lehet, hogy alszik, de nem mindig. Aztán ebédre valami főzelék csirkehusival + peluscsere (kb 1-2 óra körül). Utána attól függően alszik, hogy ebéd előtt aludt-e, vagy sem. Ha nem fáradt, akkor játék, séta stb, majd utána (vagy közben) alvás. Délután 5 körül uzsira megint gyümölcsös kaja + peluscsere, aztán játék. Mostanában szoktam próbálkozni azzal, hogy fürcsi előtt valami főzelékfélét adok neki a védőnő tanácsára (kicsit soványkák vagyunk) kb. fél -nyolc nyolc körül. Utána fél nyolc - fél kilenc között fürcsi. Fürcsi után egy pici játék, majd tápszer és alvás. Nálunk legkésőbb kilenc körül alvás van, mert egyszerűen annyira kimerül a sok mozgástól, hogy nem tudom később lefektetni. Gondolom ezért van az, hogy nagyon korán, olyan 5 és fél hat között kelünk. Elég sokat alszik napközben, mert rengeteget mozog ugyanis több mint két hónapja fel tud állbi, és rendíthetetlenül mászkál a bútorok, fotelok mellett. Az etetések, alvások általában nem mindig ugyanabban az időpontban vannak. Próbáltam ezt szabályozni, de abból mindig nyügi és hiszti lett. Mostmár arra figyelek a legjobban, hogyha látom, hogy álmos, akkor lefektetem aludni. Ilyenkor mindig nyugiba elalszik. Amikor megpróbáltam azt, hogy ragaszkodtam az etetés időpontjához annak ellenére, hogy szegénykém már nagyon dörzsiszte a szemét, annak az lett a következménye, hogy se nem evett rendesen, se nem aludt rendesen. Onnantól kezdve az egész nap el volt rontva. Szerintem nem olyan gáz, ha időben el-el csúszunk. Olyan is volt már, hogy este annyira fáradt volt, hogy egyszerűen még fürdetni sem vittem el, hanem kíméletesen átcsomagoltam és tápszer kíséretében lefektettem aludni. Ha ez csak néha fordul elő, akkor attól még nem borul fel a rendszer, legalábbis én nem tapasztaltam, hogy ennek bármiféle rossz következménye lett volna. Éjszaka előfordul, hogy felébred és nem tud visszaaludni. Ilyenkor magam mellé szoktam venni, és bár már nem szopizik, kap egy kis cicit. Ez már egyre ritkábban fordul elő, ezért nem tartok attól, amitől próbáltak óvni, hogy jaj, majd ki se tudod pakolni az ágyadból, meg stb.Egyébként szerintem ahány nyolc hónapos baba, annyiféle napirend. Minden babának más az alvásigénye, más mennyiséget eszik, és ezt egyáltalán nem kell olyan véresen komolyan kezelni, mint azt sokan teszik. Legalábbis ez az én véleményem.
2008. okt. 26. 07:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 8 hós, a napirendje a következő: reggel 6 és 7 között ébred. Kiteszem a nappali kiságyába, ott elvan magában a játékaival fél-egy órát, míg magamhoz térek és megetetem a kutyákat. Aztán kikéreckedik a kompba és remekül elszambázik míg megcsinálom a hamiját. 9 körül eszik 150-200 közötti gyümit piskótával, majd 10 körül alszik egy órát. Ebédig játék és bohóckodás, 13 és 13:30 között eszik, amit mi eszünk, az kell neki is, persze már nem turmixolok, jobban szereti darabosan. 14 körül alszik egy-másfél órát. Délután vagy elmegyünk sétálni, vagy bent játszunk. 16 órakor uzsi, általában danonino. Este fél 7 és 7 között pancsi, majd vacsi (tápszer) és alvás. Éjjel 2x szokott ébredni és enni.

Persze ez a napirend az időjárástól és fogzástól függően változhat. Vannak napok amikor csak fél órákat alszik napközben. Nagyrészt jókedélyű, vidám baba :)

Boldog babázást Nektek :)

2008. okt. 26. 07:26
 4/4 djudit ***** válasza:

Az én kisfiam 1 hét múlva lesz 8 hónapos. Minden nap 8-kor fürdetjük, fél9 körül alszik el, miközben szopik. 4 hónapos koráig átaludta az éjszakát, csak hajnalban evett. Most eszik éjfél körül, és 4 körül. Ezen kívül is ébred, ha valami baj van, többnyire a foga miatt. Most jön neki a felső kettő és a bal alsó szélső. Reggel 6-kor mindig felriad, akkor is, ha előtte 5-kor evett, ha fél4-kor, akkor is. 6-kor még visszalszik simivel, cumival,és kb. fél8-ig alszik. (Este így 11 órát) Napközben 2x alszik még 1-1.5 órát. Egyszer fél11 körül, másodjára fél4 körül. Anyatejes, eddig tápszert nem kapott. Most, hogy fogzik, nem akar pürét enni, pedig már két teljes adagot (ebéd, vacsora) is megevett már egy nap. Főelg anyatejet eszik megint, és amit kézből (kis falatok) elfogad. Amíg szépen evett így nézett ki az evés. Éjjel tehát 2szer

7 körül reggeli, anyatej

10 körül kóstolgatás+anyatej

12.30-13:00 Húsos főzelék kb. 150 g

15:30 Anyatej (utána alvás)

18:30:Főzelék vagy anyatejes 7 gabonás pehely

20:30: Anyatej (utána alvás)

2012. febr. 2. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!