Melyik név tetszik nektek jobban? Detti vagy Dettina?
Figyelt kérdés
2017. dec. 22. 14:18
11/18 anonim válasza:
Szerintem a Dettina sokkal komolyabb, Detti önmagában az túl becenév, mintha nem is a hivatalos név lenne. Nekem a Dettina egyébként tetszik, és sokkal jobb, mint a Bettina, pedig csak egy betű az eltérés. Egyébként nálam nem zavaró, nem tűnik félre írt Bettinának. Szerintem nagyon kellemes hangzású a Dettina név, meg leírva is szép. Egyébként tetszik még az Odett, Bernadett. A Bettina nem tetszik.
14/18 jani273 válasza:
egyik se tetszik. mi rossz a böskevel?? Bözsi??
Magyarorszagon laksz minek egy alszent nevet adni a lanynakl amit egesz eleteben megban csak azert mert gyagyak vagytok?
Adj neki egy normalis nevet ne egy idiota nevet ami csak az egod noveli. Szerencsetlen gyerekre gondolj ne magadra.
15/18 mi lenne válasza:
14-es tök igazad van ! annyi sok szép magyar keresztnév van, hogy az emberfia nem győz benne válogatni. de a sok "friss" apuka, anyuka flancolni akar. arra meg nem is gondolnak, hogy a gyerekük jövőjét pecsételik meg.a kérdezett névre válaszolva. becenévnek, családi, baráti körben elmegy. de nem az anyakönyvben. szerintem.
16/18 anonim válasza:
Egyetértek 14-essel. Én sem adnék becenevet névként a gyerekemnek. Én még emlékszem, amikor elkezdődött az őrület a minél feltűnőbb nevek kitalálásával. Így lett a Fradika, meg Nintendo stb. Az egésszel csak az a gond, hogy nem az viseli majd a nevet, mint aki adja. Ma egyre kevesebb a felelősen gondolkodó, értelmes szülő. De hát ahogy a mondás is tartja, gyereket a hülye is tud csinálni. A szomorú az, hogy igen szorgosan. Az igazsághoz pedig hozzá tartozik, hogy nem ma kezdődött ez, hiszen ma már az a generáció szül, akinek az anyja is ilyen felfogású volt. Tényleg minden tiszteletem azoké a szülőké, akik tisztességben, becsülettel nevelik fel gyermekeiket, mert manapság ez olyan, mint amikor az ember szembe szélben végzi a dolgát. A gyerekek ugyanis nagyon fogékonyak, az iskolában nincs mellettük a szülő, a média pedig a legváltozatosabb felületek segítségével éri el a gyerekeket és kondicionálja a gondolkodásmódjukat.
17/18 anonim válasza:
Ha választani kellene inkább a Dettina de csak amiatt mert hivatalosabb. De maximalisan egyetértek a 14-el, viszont ez a két név még nem is akkora nagy szivatas mint a Szelesztina és Dzsesszika (igen fonetikusan leirva)
18/18 anonim válasza:
Jézusom, EGYIK SEM! Vagy Bernadett vagy Bettina, de soha nem hoznám ilyen kellemetlen helyzetbe a gyerekemet, hogy Dettinának nevezzem el, amikor úgyis mindenki Bettinázni fogja, amikor meg kijavítja az embereket, akkor sorra kérdezik, és mégis mi a feje motiválta a szülőket egy ilyen erőltetett, hibás név adására.
Bettinának hívnám, az egy jó név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!