Babaruha vásárlás két gyerekre tervezve, minta nélkül?
30+2 hetes, első gyermekkel várandós kismama vagyok.
Elkezdtem babaruhákat vásárolni, és "elszörnyedve" tapasztaltam, hogy rengeteg mintás van.
Miért?
Miért kell egy ruhára Disney mintát, macit, virágot vagy valami állatot nyomtatni?
Úgy terveztem, hogy minta és csicsa nélküli, egyszínű Basic típusú rucikat vásárolok, amit mindkét tervezett gyermekem tud hordani, bármilyen neműek.
Ezek időtállóak divat tekintetében, és többségében uniszexek és szépek.
Erre szó szerint vadászni kell az ilyen darabokat!
A kétgyerekes barátnőm szerint előbb utóbb úgyis mintás ruhákra fog vágyni a gyerekem. Szerintem ez csak nevelés és példamutatás kérdése. Mi is csak egyszínű ruhákat hordunk.
Szerintetek?
Más is gondol arra, hogy az adott ruhát több gyerek is tudja hordani?
Másnak is fontos a minimál stílusú ruha gyerekeknél?
A kezdetektől 3 gyermeket tervezünk a férjemmel, már van kettő csodánk, a fiunk és a lányunk. Soha nem vásároltam két gyermekre. Mindig arra az adott gyermekre próbáltam vásárolni, aki éppen a pocakomban ficánkolt. Általában megvártuk a ruhavásárlással azt, hogy megtudjuk a babánk nemét, onnantól kezdve nem uniszex, hanem a fiunk vagy lányunk számára vettünk ruhát. Ők egyediek, megismételhetetlenek, megtiszteltük Őket azzal, hogy egyéniségként tekintünk Rájuk onnantól kezdve, hogy a pocakomban megmozdultak.
Ráadásul a férjem számára különösen fontos volt, hogy a gyerekeink ne az egymástól megörökölt ruhákban az egymástól megörökölt dolgokkal játszanak. A férjemék nagyon rossz anyagi körülmények között éltek, ezt a szülei tetézték azzal, hogy azt a kis megmaradt pénzt is elitták. A férjemnek felnőtt koráig nem volt egy saját tárgya, ami csak az övé lett volna, csak a bátyjától megörökölt és szétnyűtt ruhákban járt, és a darabjaira széthullott játékokkal tudott játszani. Neki fontos volt, hogy minden gyermekünknek meglegyenek a saját dolgai: ruhái, játékai, szobája. Én terveztem, hogy költségtakarékosan készülünk majd a babáinkra, Ő viszont kijelentette, hogy maximum a nagyobb dolgokat (kiságy, pelenkázó, esetleg babakocsi, ha még jó állapotban van) örökölhetik egymás után a gyermekeink. Végülis megtehettük, boldogan vásároltunk, azért nem szaladt el a ló, mindig csak az aktuális méretből vettem, sosem vásároltam be előre, mert nem tudhattam, hogy az adott méretből egyáltalán mire lesz szüksége és meddig a babámnak.
Amikor egy adag ruhát kinőtt a fiunk, a családon belül tovább adtam, hiszen tudtuk, hogy az is benne van a pakliban, hogy ellenkező nemű gyermekünk születik majd. Így is lett. Mindkettőnek teljesen külön ruhatára van a kezdetektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!