Csak az én 3.5 hónapos babám nem akarja ennyi idősen
átaludni az éjszakát?
Figyelt kérdés
Sok oldalon azt olvasom a neten, amikor a baba alvásával kapcsolatban keresgélek, hogy ilyen idősen már megtanulják átaludni az éjszakát. Hát én ezt nem vettem észre... Este fél 9-9 felé elalszik, de 11-kor már ébren van és nem akar visszaaludni. Rosszabb esetben el sem alszik 9 körül, hanem akár éjfélig is vagy még tovább ébren van. Majd kb 2 felé újra ébren van és órákon át nem akar aludni. Megpróbáltam nappal többet ébren tartani, hátha az megoldja, de sajnos semmi nem változott. A leghosszabb, amennyit éjszaka egyben alszik, az 3 óra. Sőt, amit még nem értek, hogy eddig már csak pisi volt éjszaka kb másfél hónapja, pár napja azonban újra be is kakál. Nem újkeletű ez a nemalvási dolog, csak mostanra sokalltam be. Mihez kezdjek?!
Úgy érti, hogy az újszülöttek éjszaka is gyakran összefossák magukat, de ez hamar elmúlik, és utána csak pisi van éjszaka. Most náluk megint van kaka is. Gyengébbek kedvéért, nyilván nem azt akarta mondani, hogy elmúlt az éjjeli szobatisztaság.
Enyémek 10 hónapos koruktól mondható, hogy nagyjából átaludták az éjszakát, előtte jó, ha 2-3 órát egyben.
2017. dec. 17. 12:02
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm 12-es a magyarázatot, remélhetőleg így már megértette 8-as és 11-es is... Miért lenne kamu a kérdésem? Ha szerintetek az, nem kell elolvasni, válaszolni meg főleg nem. Nem észosztást kértem.
2017. dec. 17. 12:36
14/16 anonim válasza:
Mihez kezdj? Mondjuk olvasgass egy kicsit gyereknevelés-fejlődés témakörben, rád férne. Akkor talán te is megérted, hogy mi a gond a kérdéseddel, és talán megtanulánál normálisan válaszolni is.
2017. dec. 17. 19:14
15/16 anonim válasza:
Az én babám most 4,5 honapos. Kb 3 honapos korára eljutott odáig h este 8-reggel 6ig aludt. Azota beindult a mozgásfejlödése,forog,probál kuszni. Igy nagyon nyugtalanul alszik,mostmár ott tartunk h fél ora-oránként ébred egész éjjel,mert folyton elkuszik az ágyban és felkelti saját magát. Teljesen kivagyok, ráadásul van egy két évesem is,igy nappal sem tudom kipihenni az éjszakákat. Megértelek...:( mellesleg a kétévesem 5 hetes kora ota alszik este 8-reggel 8ig. Soha nem ébredt, ugyh ez a szitu most nekem is uj.
2017. dec. 17. 22:02
16/16 anonim válasza:
Nálunk ez éjszakai alvás periodikusan változik. Kb 3-6 hónapos kora között átaludta az éjszakát, azóta sem, most 10 hónapos.
Volt, hogy 2 óránként kelt és szopcsizott, volt, hogy reggel 5ig alvás, aztán óránként kelés.
Szóval ez állandóan változik. Ha most nem alszik, reménykedj, hogy hamarosan változik. Ha majd alszik, akkor készülj arra, hogy az is változik ☺
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!