"Vízhólyagok" a baba felső ajkán, mi lehet az?
Figyelt kérdés
Sehol máshol nincs. Kb 3 hetes korában is volt, pár nap alatt kipukkadt és a bőr szárazon leesett. Most 6 hetes és megint van 5 hólyag a felső ajkán.2017. dec. 15. 00:22
1/7 anonim válasza:
Herpesz. Veszélyes! Holnap orvos!
2/7 anonim válasza:
Sima herpesz, az egész gyerek korom róla szólt és felnőttként is van évente néhányszor. Nem kell pánikolni. Orvos ajánl majd valami krémet rá de te is megveheted, nem vénykötelesek.
3/7 anonim válasza:
Ehhez hasonlo?
Ha igen, akkor emiatt ne aggodj, nem betegseg, nem hetoesz, hanem a szopastol alakul ki. Erosen sziv a cicin es a vakum miatt lesz vizholyagszeruseg a babak szajan. Eleg gyakori, sot, olyan babaknal is van, akik cumisuvegbol esznek, ha olyan fajta a gumi, amit erosen kell szivni.
Elofordul, hogy kipukkan, leszarad, majd ha a baba ajkan a bor begyogyul, akkor a szopastol ujra megjelenik.
Magyarul talan szopoparna, vagy szopoholyag a neve, ha jol remlik.
4/7 anonim válasza:
A “nem hetoesz” az nem herpesz akart lenni, elgepeltem.
5/7 A kérdező kommentje:
Ugyanolyan, mint a képen, csak sok van belőle. Olvastam én is róla, hogy van ilyen, de egyről írnak, neki pedig 5 van, ezért gondoltam, hogy lehet nem az.
2017. dec. 15. 08:15
6/7 anonim válasza:
Több is lehet belőle, ez nekem is meglepetés volt. A védőnő magyarázta el, hogy ez a szopópárna - segíti a babát a vákumképzésben szopizásnál.
Pár hónapos korára eltűnt, szopizások között pedig elsimult.
7/7 anonim válasza:
Válts testhelyzetet szoptatásnál. Az én babámnak a felső ajakféke jobban leér az inyére, ettől is lehet szopópárnája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!