14 honapos fius anyukak nektek miket csinal, mivel jatszik, miket mond a fiatok? Nekem nem igazan mond semmit ez gond?
Az én kisfiam is szeret kocsikkal játszani, próbálkozik a formabedobóval, a tanuló almába visszateszi az almacikkeket, könyvet lapozgat, ki-be pakol, bébitaxival megy, fiókot-szekrény ajtaját nyitogatja, tornyot épít, mindenhová felmászik, törölget, edényekkel szeret játszani, fakanállal kavar, plüssöknek magyaráz a maga nyelvén, papírt tép, gyurmát kiszagattja sütiszaggatóval, játéktelefonon telefonál. A kedvenc mondókájánál kinyitja a könyvet és mondja, hogy háp-háp. Nincs lehetetlen a számára, ha elakar érni valamit megoldja: puffot arrébbtolja stb. A cipőjét a lábához teszi, fürdés előtt a zokniját lehúzza, ha kérem, hogy a lábát nyújtsa akkor teljesíti, ha tele a pelus mutatja és kiveszi a fiókból a pelust. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Megért mindent amit mondunk neki, megismeri a közeli hozzatartozókat is. Idegenektől nem fél, jókedélyű, boldog kisfiú. Nos ő sem mond túl sok mindent. Papa, mama- utánzásra, az apját megnevezi apaként, én ává vagyok. Puszit dob, integet akkor mondja pápá, ha megdícsérjük tapsol. Én igazából nem aggódok, de a környetetünkben lévő vele egyidős gyerekek jóval több mindent mondanak. Úgy gondolom okos kisfiú, de iszonyat akaratos. Ha nem kapja meg amit akar akkor képes 20 percet is ordítani, de egy könnycseppet sem ejt. És a legrosszabb, hogy harap és mar. Pohárból és cumisüvegből iszik, szívószállal nem tud és csőrös pohárból sem. Próbalkozik kanállal enni. Sajnos a kezdetektől fogva rossz alvó, van, mikor éjszaka 2 órakor is fent van, semmi nem vált be.
Tanácsot nem tudok adni, első gyerekünk, de úgy gondolom nincs okod az aggodalomra! Mint te is írtad nem egyformák a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!