Mit tegyek, ha kislányom borzasztóan kevés tápot eszik? Ti babátok 11 hónaposan mennyit evett?
Kislányom 1 éves lesz 2 hét múlva és táplálkozási nehézségekkel küzdünk.
6 hónapos kora óta 150 max. 170 ml tápot hajlandó csak enni 1 étkezésnél. De ezt a mennyiséget is csak úgy hajlandó, hogy közben elvonjuk valamivel a figyelmét (pl. videot néz közben). AZ elején elkezdi enni, de 100 ml elfogyasztása után jön a nagy tiltakozás.
A főzelékeket aránylag szívesen eszi ha ízlik neki. De pl. mostanában a tízórai étkezéssel is küzdünk, nem akarja megenni (gyömölcsöt szokott kapni)
Jelenleg naponta kétszer kap tápszert, reggel felkelés után és este lefekvés előtt. Más anyukákkal tartom a kapcsolatot, és mindenkitől hallom, h az ő babája 210-220 ml tápot eszik, de hallottam hogy valakinek még többet. A tápszerváltás sajnos nem egyszerű nekünk, mert tejfehérje mentes tápot kap, mert egészen pici korában volt gond a tejfehérjével.
Nagyon el vagyok keseredve, mert 2-3 hete egyre kevesebbet eszik.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata vagy van ötlete kérem ossze meg.
Az én kisfiam 11 hónaposan végleg elutasította a tápszert, tejitalt... nem volt mit tenni mert üvöltött ha adni akartam neki.
tejfehérjével még mindig gondja van? kivizsgálták? Bármilyen tejterméket bevezettél már neki?
szerintem konzultálj a gyerekorvossal. Korántsem biztos, hogy a tejfehérje probléma még fennáll.
az én fiam sok natúr joghurtot, túrót és kevés sajtot kapott a tápszer elutasitása után. a joghurtot már előtte is imádta. :-)
Sajnoa még fennáll, mert igaz már elkezdtem bevezetni a joghurtokat, túrót stb., kis mennyiségben tolerálja, pl. ha fél dobozt (10-15 kiskanál) babajoghurtot megeszik nincs tőle baja, viszont ha már az egészet megeszi (szereti, így ha azt adok neki megeszi), akkor sajnos jön a hascsikarás, kiütések.... Kiskorában (2 hónaposan) hasmenése volt a tejfehérje alapú tápszertől és sajnos az anyatejtől is, és kis vér is volt a kakiban ami tipikus tünete volt a tejfehérje érzékenységnek. Gasztroenterológus orvos javaslatára kezdtük el a tejfehérje diétát és a tápszerváltást.
Még azon gondolkozom, csak kicsit tartok tőle, hogy HA-s tejpépet veszek, és reggelire a tápszer helyett azzal próbálkozom, hátha azt szívesebben megenné...
első vagyok.
Így tényleg azt mondom, hogy mindenképp orvosi tanács kell, ha ennyire nem tolerálja a tejtetrmékeket.
Semennyit.
Tápot a disznók esznek :DD
Attól, hogy pirmitíven ide kommentelgetsz (utolsó hozzászóló), nem leszel sem intelligensebb sem pedig viccesebb, mert nyilván annak hiszed magad.
Tudatlanságod tükrözi ez a "disznós" hozzászólás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!