Van itt olyan anyuka, akinek a babája foga nem jó helyen nőtt? Úgy értem, hogy mondjuk a felső fog feljebb nőtt ki. Mi lett vele?
Szia, az én kislányomnak alul bújt ki a foga olyan helyen, hogy én is ide írtam tanácsért. Egészen bent, a nyelve felé bújt, azt hittem, befelé fog dőlni. De ahogy teljesen kinőtt, valahogy szépen a helyére rendeződött.
Fönt nem az egyes, hanem a kettes metsző bújt ki neki először, na az olyan ferdén, mint a felnőtteknek, akiknek a bölcsességfogai összenyomják az első fogakat, így a torlódás miatt kifordul. (biztos láttál már ilyet, az enyém is ilyen lett) Pánikban mutogattam a védőnőnek, hogy milyen fogsora lesz így, de azt mondta, nincs vele semmi gáz, majd ha az első metszők is kijönnek, meglátom, hogy rendeződik, mint alul annak idején.
Addig vámpír...
Minden jót!
Első vagyok ismét.
Még annyit, hogy egy barátnőm kisfiának szintén ilyen vámpírosan nőtt a felső fogsora, de ahogy kinőttek teljesen az első metszők is, rendeződött neki, szép szabályos fogsora van.
Tehát van okunk reménykedni, hogy a mi lányainknak sem lesz probléma a fogaikkal!
Ha mégis beszélsz dokival, védőnővel, megírnád, ők mit mondanak?
Köszi szépen, még egyszer minden jót Nektek!
Az én fiamnak nem rossz helyre bújt a foga, hanem nem nőtt ki:O
A felső jobb középső hiányzik, pedig már 3 és fél éves. Elvittük fogorvoshoz is, azt mondta, hogy még életében nem látott ilyet, de nem baj, talán csak a tejfogának nem volt ott csíra. Ha a fogváltáskor sem bújik majd ki, akkor esztétikai okokból lehet majd pótoltatani.. Szerencsére? a felső ínye rövidebb, így csak ritkán látszik.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak gondoltam egy kis érdekesség.
Szerintem egy napon igazán nem múlik, nyugodj meg és a doki holnap megnézi. De ha "csak" rossz helyre nő a fog, az általában a helyére vándorol vagy fogszabályzóval később lehet rajta segíteni. Úgy tudom, hogy akkor van csak baj, ha egy másik fog nem tud kibújni miatta.
Köszi a válaszokat mindenkinek, reménykedem!
Elsőnek: természetesen megírom, hogy mit mondott a doki! Nektek is minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!