Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sajnos nem megy vagyis nem...

Sajnos nem megy vagyis nem jön a kakilás, és nagyon nyöszörög a kisbabám, hányszor birizgálhatom meg a hőmérővel, mert ez az egy ami hatásos?

Figyelt kérdés
5 hetes, tápszeres a kicsi angyalkám.
2008. okt. 23. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Nekünk is volt ilyen probléma,és én a védőnő javaslatára azt tettem,hogy a hajnali első etetést kihagytam,nem adtam tápszert hanem egy,vagy 2 deci mézédes kamillateát kapott,és attól simán ment a kaki.Mert a kamilla átmossa a beleket.Tehetsz egy deci teába egy púpozott evőkanál cukrot.Nekem nagyon bevállt.A hőmérővel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.de én amikor csináltam,akkor csak napi egyszer,mert félő.hogy rászokik,és akkor csak úgy fog kakilni. Sok szerencsét. 14 hetes anyuka.
2008. okt. 23. 09:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Nálunk is hasonló volt a helyzet, a doktornő javaslatára a tápszert nagyon gyenge kamillateával készítem és azóta sokkal könnyebb.

5 hetes kislány anyukája

2008. okt. 23. 09:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet. Kamillateát kellett adni neki plusszban a tápszer mellé. A hőmérőzéssel az a baj, hogy nagyon hamar hozzá tud szokni a baba, s idővel majd csak fizikai inger hatására tud majd kakálni.. s ez későbbiekben is igy lesz, nehéz leszoktatni. Szokták még javasoni a glicerines kúpot, de ezzel azzal is ez a helyzet.. Későbblehet majd adni neki laevolac szirupot.. ez picit hashajtó, de nem okoz görcsöket, fájdalmat, mint az espumisan.. s ehhez nem lehet hozzászokni.. gyógyszertárban megmondják mikortól lehet adni a babáknak.. amúgy meg majd kinövi, most fejlődik még csak a kis bélrendszerük.. volt olyan, hogy 7 napig nem volt kaka. eleinte rengeteg sirás és küzdelem volt a kaka, most meg már azon aggodok, hogy túl sűrűn kakál.. :-)
2008. okt. 23. 13:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem megpróbálhatnád megbeszélni az orvossal hogy hátha egy tápszercsere megoldaná ezt a problémát.
2008. okt. 23. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!