1. szülinapra ez jó édesség?
Unokaöcsi 1 éves lesz és nálunk ünneplik. Szeretnék neki valamit csinálni de utálok sütni :/ Mi lenne jó egy 1 évesnek? (Szülőket nem szeretném megkerdezni mert meglepetés lesz)
Gondoltam almás édességre. Van benne: liszt, cukor, só, sütőpor, fahéj, szerecsendió, tej, reszelt alma, olajban sült.
Vagy sajtos pogácsa, joghurtos lepény.
Melyiket eheti?
Én valami "lightosabb" sütit vinnék inkább. Én az 1 évesem szülinapjára joghurttortát készítettem.
Babakekszet ledaráltam, olvasztott vajjal összekevertem, ezt nyomokdtam egy forma aljára. A tetejére barackos joghurtot öntöttem, amit kevés zselatin fix-szel kevertem össze. Imádta a kicsi.
De ezen felül rengeteg babatorta recept kering a neten :)
Pedig kérdezd meg a szülőket!!!!! Van aki gond nélkül a kezébe adna olyan édességet az 1 évesnek amit írsz és vannak akik abszolút nem.
Csináld azt,hogy van 5 receptet nézel felsorolod nekik és ha mindre azt mondják,hogy oké akkor meglepetés lesz az,hogy végül melyiket is választottad.
Fiamnak is joghurt tortája volt :)
Szétmaszatolta :D
Nekünk csoki volt
Szerintem nem túl jó. A fahéj nagyon intenzív ízű fűszer, sokan még felnőtt korban sem szeretik. Olajban sütött akármi meg nem igazán egy 1. szülinapi sütemény.
Készíts valami egyszerűbb tortát, a neten biztosan találsz egy csomót. Vagy akár sütés nélkülit is lehet csinálni, pl. kókuszgolyó-szerűt. Az én nagyobbik lányom kicsi korában nem szerette a piskótát, ezért egyik szülinapjára ilyen csokigolyós "tortát" kapott. Vettünk sokat és egymásra halmoztuk gúlában. Mondjuk egy évesnél nem túl jó ötlet, mert leboríthatja az egészet.
De mondjuk: joghurttorta, pudingtorta, vagy a golyó alapanyagából is lehet tortát csinálni vagy tekercset és azt valami finom krémmel megtölteni.
Fahéj, szerecsendió, tej, olaj... mind kizárt lett volna 1 évesen.
A tejet eleve csak 1 év után ajánlott bevezetni, szigorúbb ajánlások még későbbre teszik. A szülinapi tortával csak már bevezetett összetevőket kéne.
A fahéj akármilyen meglepő, erős fűszer, érzékenyeknél hasmenést, alhasi vérbőséget okoz (ennyi idősen lányomnál is).
Olaj szintén meghajt.
Mindenképpen kérdezd őket!
Lányomnak kekszalapú gesztenyetortája volt (nem a rumos, cukrozott, hanem a natúr verziót alapként használva).
Szerintem akkor inkább vegyél neki valami babapiskótát/rízs korongot vagy hasonlót! Dm-be van bőven választék! Van baba chips is, kb ugyan az mint egy pufi csak más forma és csomagolás! Csoki helyett van (nem tudom a pontos nevét) babáknak való müzli szelet féleség 149.- forint, de van bioba is, igaz az egy százassal drágább..
Torta: Mivel nálunk van a családban laktóz érzékeny, így 1 éves korig kerültük a tejes dolgokat.. Tortája annyiból állt, hogy: főztem rízs, ezt össze kevertem reszelt almával( mással is helyettesíthető amit ehet és persze szeret!) Egytálba raktam átlátszó fóliát, körbe erre a tálra banán karikákat majd bele a rízses-almás cucc.. Kb 1 napig hüttőbe kell tenni majd kiborítod egy tányérra és kész is!
Kicsit lehet értetlemül fogalmaztam meg de na.. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!