Mi változott az elmúlt 30 évben újszülött baba indító programja és nevelése esetén?
Kommunista gyereknevelés óta eltelt változások, megoldások, stb. Mindenre kíváncsi vagyok ami ide kapcsolódik valamelyest.
Pl. sok mindent betiltottak:
gumilepedő - megfulladhat
instabil etetőszék - felborulhat
9, akkor is kutattak csak inkább egymás között beszélték meg az anyukák. És az nem józan észre vall, hogy mint a birkák követték a védőnő, gyerekorvos és persze az idősebb korosztály szavát.
Nyilván most is át lehet esni a ló túloldalára, de most már a gyerek igényeit könnyebben figyelembe lehet venni és aszerint kialakítani a napirendet stb. Tehát már nem egységesen"kell" nevelni őket. Hogy ez jó vagy rossz az idő eldönti.
Ezeket amúgy onnan veszem, amikor beszélünk anyámmal mindig mondja, hogy az ő idejében hogyan volt és mennyivel jobb most, hogy az interneten bárminek utána lehet nézni és akár ötleteket meríteni egymástól. Ha nem esünk az interneten csapdájába akkor igenis hasznosak tudnak lenni a különböző csoportok és fórumok.
Félre ne értsétek nem kritizálni szeretnék, akkor azt gondolták jónak most meg ezt. Lehet mire mi leszünk nagyszülők megint más lesz.
A stabil etetoszek es felborul, ha elegge csimpaszkodik rajta, ne aggodj...
Megfulladni nem csak a gumilepedotol tud,hanem kb barmitol amit elol hagysz es a kezebe es ezaltal a szajaba kerul.
Nem tudom, en sose vontam ketsegbe, amit anyukam a maga "kommunista" gyereknevelesi tanacsaival mondott. Nekem annyi volt a lenyeg, hogy biztonsagban legyen es egeszsegesen fejlodjon. Sosem olvastam semmit arrol, hogy hogy kene nevelni. Ha valamit instabilnak vagy fulladasveszelyesnek ereztem, nyilvan elraktam a kozelebol, nyilvan ha 40 eve szulok akkor is elraktam volna. Etelbol azt kapta, amit megevett, es nyilvan nem kapott nehezen emesztheto etelt kiskoraban. Sosem neztem tablazatokat se.
Alapvetoen nem tartom tul neheznek a gyereknevelest, akinek minimalis erzeke van hozza, nem stresszeli tul.
"ujszulott baba inditoprogramja"...:D
Mintha valami mosógépről beszelnel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!