Mi baja lesz így? Lehet egyáltalán tőle? Hogyan szokjak le róla? (Még terhes vagyok! )
Kislánykorom óta iszok kólát. Konkrétan mesélik a családtagok, hogy még 2 éves sem voltam, de húztam magam után az üveget, hogy öntsenek. Aztán ez csak még durvább lett. Most írhatnám, hogy azóta a márka és a minőség nagyon széles skálán mozgott, de a lényeg: ma is rengeteget iszok!
Igazából amúgy szinte teljesen egészséges életet élek. Egy szál cigit nem szívtam életemben, be sem voltam még rúgva, a maximum, hogy éreztem "valamit", de kb ennyi. Nem nassolok, rengeteg vizet iszom (a kóla mellett). Nem kávézom, szóval semmilyen más függőségem nincsen "csak" ez. De ez nagyon durván. Mozogni minden nap mozgok (reggel futás, este edzőterem-gépes vagy saját testsúlyos edzés)
(Testsúly problémám sosem volt, inkább mindig kevesebb voltam- 174/57 vagyok most)
Még csak most teszteltem pozitívat, orvossal nem beszéltem még. Mit fog mondani? Nem szabad egyáltalán, igaz? Hogyan szokjak le? Azonnal hagyjam abba, vagy fokozatosan? Egyáltalán muszáj, nem elég ha visszaveszek?
Tényleg súlyos a helyzet, mert egész életemben ittam, és egy ideje tényleg nagy mennyiségben, enyhe megvonási tüneteim is vannak (nincsen például okom, de tiszta feszült vagyok, ilyenkor bármit iszok úgy érzem, hogy csak a kólát kívánom, ilyesmik)
Volt egyszer egy lakótársam, ő is kiskorától minden nap ivott, függő volt. Nagyon vigyázz, teljesen tönkre fognak menni a fogaid. Terhesség esetben azért káros, mert a Cola elvonja Calciumot , ami meg pont nagyon kell a kisbabának.
Másrészt a koffein miatt sem jó, de az most elenyésző, itt inkább a kalcium elvonas a gond.
Ezt fejben kell eldöntened, mert nem akarsz rosszat a gyereknek.
Mennyi az a tényleg nagy mennyiség? Mert literszàmra nem kéne szerintem, de pàr pohàrtól nem lesz baja a babàdnak.
Nekem is csak az vàlt be hónapokig a rosszullétek idején, meg még sokaknak.
Mennyi az a kóla naponta? Több gond is van, pl a koffein mennyiség, de ha nem iszol meg napi 2 litert kávé mellé, akkor nem ez a legnagyobb gond. Nem kávézol, napi 2-3 pohár kóla koffeintartalma még rendben van.
Nagyobb gond az, hogy gátolja a kálcium felszívódását. Szintén nem napi 1-2 pohár, bár én mindennap nem innám.
Én is nagy kólás voltam világéletemben, de jobb korlátozni. Én néha vettem egy dobozos kólát. 1-2-3 hetente, mikor hogy. (+ nálam volt reggelente egy gyenge kávé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!