Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól célszerű vagy ajánlot...

Mikortól célszerű vagy ajánlott elhagyni az itatós cumit?

Figyelt kérdés
Kislányom tápszeres de már eszik tejpépet gyümit és főzeléket is. Még csak két étkezést váltottam ki nála, mert egy hónapja kezdtük a hozzátáplálást. Viszont már van két fogacskája és félek hogy ha a cumi sokáig a szájában van akkor szuvasodni fog a foga. Játszócumit nem fogad el. Az ujját se szopja csak a szájában turkál mert masszírozza az ínyét az ujjával. Mit tanácsoltok? És érdemes használni a csőrös itatót? Pohárból amúgy már elég szépen tud inni, de azért még néha félre nyel.
2008. okt. 21. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi most vagyunk fél évesek, és nekünk eddig nem is volt cumink, most vettünk tanuló csőrös poharat, azt egész ügyesen használja. Keményebb, mint a cumi, de nem kell szívni. Nagyon jó, a Nuk-nak van ilyen. De a csőrös poharat már nyugodtan használhatjátok, ha nem akarod a poharat.
2008. okt. 21. 20:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha szépen iszik pohárból, akkor nincs értelme csőrös itatót használni, a cumit meg lassanként elhagyhatod. Nem lehet, hogy csak azért nyel félre, mert az elején nagyon mohó?:) Ha így van, én a helyedben egy kicsit adnék neki üvegből, a többit meg pohárból. Úgy gondolom, hogy minél előbb iszik pohárból, annál jobb. Nemcsak a fogai miatt, hanem úgy általában. Az én kisfiam most 4 hónapos. Eleinte, amíg a szoptatás be nem indult rendesen, pohárból itattuk tápszerrel. Azután kb.1,5 hós koráig tudtam kizárólag szoptatni, és újra kellett a tápszer kiegészítésnek. Akkor már valamiért nem ment a poharazás. Most elkezdtem próbálgatni újra. Amikor nem nagyon éhes, akkor valamennyit meg tud inni pohárból. De a ruhájának persze annyi:) Nem akarom erőltetni, mert kicsi még, és picit ügyetlenek is vagyunk (nem tudni, hogy ő, vagy én:). Lehet, hogy ha már ülni tud, könnyebb lesz.
2008. okt. 21. 20:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket!
2008. okt. 21. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!