Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kivárjam mindig a 3 órát?

Kivárjam mindig a 3 órát?

Figyelt kérdés
2 és fél hós kisfiam eddig mindig aludt a két etetés közt, így vígan megvolt a 3 óra két etetés közt, sőt néha még több is. Kb. egy hete van olyan, hogy fél-egy óra alvás után felkél, látszik rajta, hogy még nem pihente ki magát, de visszaaludni már nem tud. Viszont a következő evésig (tápszert eszik) még van kb. 1,5 óra. Egy darabig le tudom kötni, de aztán elszakad a cérna, és addig sírdogál még újra nem kap enni. Ha hamarabb adok neki, nem eszik olyan sokat, mintha rendesen kivárnánk a 3 órát, de másképp nem tudom megnyugtatni. Aki volt már hasonló helyzetben mit tanácsol? Várjam meg a 3 órát, még akkor is, ha hosszú sírással tudjuk kivárni, vagy adjak neki hamarabb?
2010. máj. 28. 10:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Oké, elnézést a kérdezőtől az offért, de a tápszernél sem hagynám, hogy éhes legyen.
2010. máj. 28. 10:33
 12/15 anonim ***** válasza:

az én kislányom is ennyi idős és szintén tápos:-(

nálunk 4 óra a etetések közt és most eszik 170 ml néha iszik üres teát ha szomjas a babavizetnem issza..

nálunk bevált a 4 óra sőt..most előszőr tengap este 18 30 kor evett és utána mjad csak 4órakor reggel végig alukálta az éjszakát a kis suni.:-)

2010. máj. 28. 11:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Kiszívja az üvegből az összes tápszert, vagy hagy még benne? Már bocs, de eleget adsz akkor is neki?

Nálunk csak nyammog a végén, de akkor is kell neki még az a pici, ami még az üvegben van, de sokszor elég sokat ki kell önteni. Változó, hogy mennyi eszik 70-160-ig, szóval van amikor csinálni kell még egy adagot, de ahogy írtam, van hogy ki kell a felét önteni.

Idővel úgyis változik, nem tudsz mást tenni, így adod neki, ahogy kéri.

Szerintem se hagyd sírni, ő csak így tud neked jelezni, hogy valami baj van, pl. éhes. Hasa nem fájhat még esetleg?

2010. máj. 28. 11:53
 14/15 A kérdező kommentje:

120 és 140 ml között szokott enni, általában egy picit mindig meghagy a végén, ezért nem gondolom, hogy nem elég neki.

Köszönöm a segítő válaszokat, megpróbálom megitatni, de ha az sem elég muszáj lesz gyakrabban etetnem, mert sírni én sem szeretném hagyni. Csak azért voltam tanácstalan, mert a tápszert hosszabb ideig tart megemészteni és nem akartam galibát okozni neki.

2010. máj. 28. 13:28
 15/15 anonim ***** válasza:
simán lehet, hogy kicsi még a gyomra és a kis szervezete kérné a 140et, de még a pocó nem bírja el. add oda neki fél óra múlva a maradékot :)
2010. máj. 28. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!