Azok az anyukák akik mindig topon néznek ki babysittert tartanak hogy ennyi idejük marad magukra?
Egyébként soha ennyi időm nem volt, mint most.
A gyerek eszik-alszik, néha sír, de nem lóg órákon át a mellemen...
Majd ha már menni fog, érdekesebb lesz a dolog, de nem nehezebb.
Haj 15 perc kivasalni, smink 5 perc.
Sima körmeim vannak, se lakk, se műköröm, de formára vágom és rendben tartom.
Egyedül voltam egy gyerekkel egy 40nmes lakásban.
Magamat nem szivattam kávézgatással idegen helyen, szoptattam, pelenkázni kellett, macera volt egyedül egy babával. A lakás könnyen tiszta marad, ha csak te vagy benne egy babával. Egyedül a szemét termelődik és a mosogatnivaló.
Ritkán vasaltam, cserébe 90 fokon mostam a fehér bodykat.
A vasalás nem nagy kunszt babaruhánál, ellepi a vasaló az egészet.
Szerintem egy babával nem nehéz, csak nehezebb, mint baba nélkül.
Viszont most egy 3 évessel irdatlan nehéz, és fel sem fogom, hogy tud valaki egynél több gyerekre figyelni, miközben mosogat vagy hajat vasal.
Le a kalappal az egyedülálló többgyerekesek előtt. Egy gyerek egy felnőtt még nem okoz különösebb nehézséget, de egy baba és egy ovis igényeit kielégíteni nem egyemberes meló.
Most egy éves a fiam. Mióta mászott, majd járt lett nehéz logisztikáznom a dolgokat. Ő ébreszt reggel, korán fekszik korán kel. Amit lehet este megcsinalok, de van hogy totál kidolve alszok. Nagyon mozgékony, örökké azt kell figyelni nem okoz e magában kárt, elesett már úgy a padlón h kórházban kötött ki, így jarolapon egyedül nem hagyom. Ez marha sok időt elvesz a napból, mert csak akkor tudok egyebet csinálni ha jarókába rakom v alszik. Szobaban meg felmászik a polcra, sajna nem tudtunk minden bútort gyerek biztonsagosra cserelni. Mostanában a napom abból áll hogy pakolok utána, én hagyom h felforgassa a lakást, azonkívül játszón is egyre többet vagyunk. Néha úgy érzem sosem érek a feladatok végére, ritkán van popec eend és tisztaság mindenhol, de nagyjat minden nap végig veszem. Konyha ő szobája általában mindig popec.
Nekem nap függő, hogy ezekre a dolgokra mennyi időt tudok szánni. Én nem vagyok egy tipp topp anyuka, annyira nem is járok közösségbe. Ha igen, mostanság egyre gyakrabban mert igenyli ő is, aznapra már reggel sminkelek, ha úgy adodna kávézóba is mennék csinosan, de nyilván nem minden nap. Bár a férjemmel délután szoktunk gyakrabban menni. Más napokon délelőtt csapzott hajjal, maciban eljatszok vele, főzök, kitakaritok, és mikor elaludt hajat mosok, sminkelek.
Ha barátokkal, rokonokkal találkozunk (távol lakunk most mindenkitől) előtte napokra beosztom a hajfestést, köröm (napi sokat mosogatok, melóban örökké kentem itt feladtam, ha este festem örökké felébred a száradásba)
Főzni nem tudok naponta, de igyekszem. Én már unom a rendeloset aztan már a gyerkőcnek is inkább a hazai ízlik, bár előtte is saját pépeket kapott, ritkán üvegeset.
Nálunk a nagyi sokat itt van vele, akkor boltba megyek, bár tescobol is szoktam rendelni. Olyan dolgokat intézek kint amihez nem szívesen cipelem el.
Tudnám jobban is csinalni, kicsit lusta vagyok, csetelek is sokat, szerintem mindenre van ido, csak be kell osztani, abba meg bele lehet jönni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!