Szülés után is kismamának nevezzük egy ideig (meddig? ) az anyukát? Vagy csak a várandós nőt nevezhetjük kismamának?
Neten találtam:
"Kismama táplálkozása szoptatáskor
Ez a témakör igen erősen megosztja a kismama társadalmat. Rengeteg minden olvasható, hallható arról, hogy a kismamának hogyan kell táplálkoznia a legnagyszerűbb összetételű anyatej eléréséhez."
Én is úgy tudtam hogy utána is nevezhetjük kismamának..
Szerintem addig kismama egy nő, amíg kisbabája van.
A cikk szerint a szoptatós anyukák mind kismamák. Szerintem nem lehet ezt így meghatározni.
Hú jó kérdés!
Tapasztalat: amíg terhesgondozásra jártam, nőgyógyászhoz, mindig kismamaként szólítottak. Szülés után már a csecsemős nővérek is "anya", "anyuka", "édesanya" nevekkel illettek. Most voltunk 6 hetes UH-n a babával, a babát nevén szólította a doktornő, minket meg "édesanyának" és "édesapának".
Szerintem kb a gyermekágyas időszak végéig kismama.
Ott van József Attila versében is, hogy "irul-pirul Mária, boldogságos kismama" (bocs, ha nem teljesen pontosan idéztem), szóval régen is használatos volt a kisbabás anyukákra is ez a kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!