Cumira szoktassam?
Probalj masik cumit.
Nekunk sem mindegyiket szerette.
Attol fugg, szoptatod-e, vagy tapszeres. Letezik un. fogszabalyzos cumi, ami nem art a fogaknak, ha tapszeres, akkor en adnek neki cumit. Ha anyatejes, akkor igeny szerint szoptatnam, gyakran kinalnam neki a cicit mar korai ehsegjelekre (cuppogas, nyelvnyujtogatas, fejforgatas, okol szajhoz emelese), nemcsak a sirasra (ez mar kesoi ehsegjel, addigra mar nagyon ehes).
3-5 honapos kor kozott egyebkent teljesen normalis, hogy el kezdi tomni az oklet, egyreszt el kezdi felfedezni a testet, masreszt a fogcsirak mozgolodasa miatt is raghatja az oklet.
Fiam (o a nagyobb) cumis. Nagyon nem akarodzik letennie. En meg egyenlore nem akarok drasztikusan beleavatkozni.
Hogy mit szenvedtunk pici koraban a cumival, ne tudd meg. Ejjel millioszor kiesett, felkelni, keresni, visszaatatni. Katasztrofa volt.
Meg mai nap is, ha kiesik neki ejjel, felsir, h nem talalja. Ezert lett neki egy halom cumija, h barhova nyúl talaljon egyet az agyaban.
A lanyom, szinte kezdettol fogva ratalalt az ujjacskajara. Par napos baba volt. Miko ram a pici ujja a szajaban volt. En is csak neztem,h ilyen hogy letezik.
En bevallom orulok annak, h nem szenvedunk megint a cumikkal. Nem kell folyton azt figyelni, mikor hol veszitjuk el, mindig mindenhova magunkkal vinni.
Az ujja nem log egesz nap a szajaban, ellentetben a fiam cumijaval, ami csak keresre kerul ki a szajabol.
Nekem is mondta mindenki h ne hagyjam az ujjat szopizni, hogy igy, meg ugy. En eddig csak elonyt lattam benne. (lassan 2 eves a lanyom)
Szoval ha az en velemenyemre vagy kivancsi en nem eroltetnem a cumit. Es ezt ugyebar tapasztalatbol mondom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!