Azok a családok, akik nem autóval, hanem bkv-val, vonattal közlekednek, simán megoldják a gyerekekkel? Az összes cuccot el tudják pakolni? Gyerekek is megszokták?
Mi mindig utaztunk amikor kicsik voltak, karácsonykor Sarkad - Makó - Békéscsaba, ami több átszállást jelent, 1,5-2 órás várakozásokkal, busszal-vonattal, kilóméteres gyaloglásokkal a járműváltásnál.
Később, ovis-kisiskolás korban Győr-Békéscsaba- Makó_budapesti kitérőkkel.
Mentünk át gyalog Zuglóból a Keletibe(mert a bkv drága) vittük a karácsonyra kapott szekrénykét a kezünkben(140cm) a nagyutazót, hátizsákot, töltött káposztát, baracklekvárt.
Kiskorukban az élőnyulat, a méteres macit, bilit, mindent(ugyan azon az úton ezeket)
Volt hogy úgy szárítottam a pelust(mert mosás után indultunk) hogy a vonatablakból lógattam a szélbe.
Kiskorukban mindig elaludtak a vonaton, úgy ráztuk fel este tízkor, hogy az állomásról a bicikli csomagtartóján hazavigyük. Na, otthon meg egyszer öt fok volt, mire ilyen 3 napos túra után hazaértünk :)
A gyerekek élvezték. És tulajdonképpen én is, ha leszámítom a két kilométeres vágtákat a csomagokkal, hogy elérjük a vonatot.
Vittem az almát hámozva, cikkere vágva, a kis nedves kendőt. Utazás közben játszottunk, ettünk, meséltünk.
Vittem a babakocsit, meg a meleg ruhát, váltócuccot, később a tanulnivalót.
Fel kell készülni, okosan célszerűen pakolni.
Nálunk minden családtag automatikusan nyúl a könnyű anyagú, kis térfogatú holmi után, ha csomagol.
A gyerekek 6 éves koruk óta önállóan - és azóta hibátlanul - csomagolnak maguknak útra, utazásra.
A gyerekek mindenesetre strapabíróvá váltak.
A lányom pl. 12 évesen hazajött lázasan, hasmenéssel,hernyócsípésekkel, véres lábbal a mátrai vándortáborból szombaton, kikönyörögtünk egy injekciót, majd indult vasárnap éjjel Erdély mélyére busszal a tánc-edzőtáborba. Ott gyógyították ki idegen emberek.
Most 20 év körüliek, a fiam rendszerint hazapakol Pestről nyáron nejlonszatyrokkal, visszautasítja a segítséget,, végül hazajön 3 utazó + 10 reklámszatyor lóg le róla :)
A leány gyalog akar átvágni Sárvártól Ozoráig a nyáron, eg yhónapig akarnak menni hátizsákkal ahátukon, alusznak ahol lehet, esznek ahol tudnak. Elmehetne fitneszhotelbe is, kapott üdülési jegyet ajándékba - de erre vágyik. NEm stoppal, nem biciklivel:gyalog.
Hát ez lett belőle.
Buszbérletet Győrben csak akkor veszünk télen, ha nagyon csapadékos a hónap, amúgy biciklivel járunk.
Most vettünk autót, hétfőn írjuk át :)
Egy miatt hiányzott az autó: mikor már nagyok voltak, éjjel jó lett volna buli után hazahozni őket. 15-16-18 évesen féltettem hogy éjjel kettőkor gyalogoljon egyedül a városban.(erre kigyalogoltak az erdőn át a barátnőjéhez ketten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!